FC Timisoara a avut ghinion la tragerea la sorti de la Nyon - va intalni castigatoarea Cupei UEFA Sahtior Donetk in turul trei preliminar al Ligii Campionilor. "Pentru noi este foarte frumos sa ajungem sa jucam un meci oficial cu detinatoarea Cupei UEFA. Vom putea sa ne evaluam, sa vedem cam pe unde suntem. Timisoara nu trebuie sa aiba niciun fel de complex. Nu avem ce pierde", a spus patronul lui FC Timisoara, Marian Iancu.

In aceasta perioada de pregatire, Sahtior a jucat opt meciuri amicale - a castigat patru (FC Basel, Aarau, MFK Kosice, Wacker Burghausen ), a pierdut trei (cu Zamalek, Young Boys si Benfica)si a facut un egal (Le Mans).

"Nu conteaza ca pornim cu sansa a doua. Trebuie sa profitam de acest lucru. E un privilegiu. M-as supara pe Sabau daca nu ar fi fericit cu aceasta tragere la sorti", a mai spus Marian Iancu la Gsp tv.

Razvan Rat, Sahtior: "Era posibil sa jucam impotriva Timisoarei. Intr-o oarecare masura nu as fi vrut sa picam cu o echipa din Romania. O sa jucam o dubla cu cei de la Timisoara, o sa vedem ce sa fie! Timisoara nu e o echipa deloc rea, mai ales cu Sabau care este un om exceptional. Sper ca Sahtior sa treaca mai departe. Sansele sunt egale, nu trebuie sa ignoram deloc Timisoara. Sunt prieteni cu Badoi si Sabau inainte si dupa meci, dar voi face tot ce pot sa castige echipa mea"(gsp tv). Razvan Rat si antrenorul Timisoarei, Ioan Ovidiu Sabau au jucat impreuna la Rapid. La fel si cu Badoi.

Gabi Balint, fostul antrenor al Timisoarei: "Timisoara are sanse, de ce sa nu aiba sanse? In fotbal, acolo unde te astepti mai putin acolo poti sa pierzi. Orice se poate intampla!" (Sport.ro)

Gheorghe Ghivorchian, presedintele FC Timisoara: "Nu e un adversar imposibil. S-au vazut buturugi mici care au rasturnat care mari. Ei sunt favoriti. Il au pe cel mai bun antrenor roman, Mircea Lucescu. Turul va fi la Donetk, returul la Timisoara. Cred in mobilizarea echipei noastre. Indiferent pe cine am fi intalnit, stadionul nostru ar fi fost neincapator"(sport.ro)

Adrian Porumboiu, finantator FC Vaslui: "Timisoara se va califica in fata lui Sahtior"

Turul 3 preliminar, Liga Campionilor

Sahtior Donesk - FC Timisoara (28/29 iulie - meciul tur/ 4-5 august - returul la Timisoara)

Sparta - Panathinaikos

Sporting Lisabona - FC Twente

Celtic - Dinamo Moscova

Anderlecht - Sivasspor

Salzburg/ Bohemians - Pyunik/ Dinamo Zagreb

Zrinjski/ Slovan Bratislava - Olympiacos

Zurich - WIT/ Maribor

Streymur/ APOEL - Rhyl/ Partizan

Inter Turku/ Sheriff - Slavia Praga

FH/ Aktobe - M. Haifa/ Glentoran

Ekranas/ Baki - Levski/ Sant Julia

Ventspilis/ Dudelange - Makedonija Skopje/ BATE

Wisla Cracovia/ Levadia - Debrecen/ Kalmar

Kobenhavn/ Mogren - Tirana/ Stabaek

Europa League - turul 3 preliminar

Unele dintre cele mai titrate echipe de pe continent isi vor indrepta atentia spre tragerea la sorti care va programa meciurile din turul trei preliminar al Europe League. FC Vaslui, posibil Steaua, AS Roma, PSV Eindhoven, Hamburg, in total 110 echipe vor fi implicate la tragerea la sorti de la Nyon, insa 40 dintre ele vor fi eliminate din start dupa ce se incheie turul doi preliminar, acolo unde Steaua a invins cu 2-0 pe Ujpest in prima mansa.