Mircea Lucescu, antrenorul echipei Sahtior Donetk, a fost internat intr-un spital din Ucraina dupa ce a avut "probleme cardiace legate de activitatea muschiului inimii", potrivit directorului general al clubului, Serghei Palkin, citat de presa ucraineana. Lucescu a refuzat sa fie tratat in Elvetia, asa cum i s-a propus, preferandu-i pe medicii ucraineni.

Anuntul a fost facut de oficialul clubului imediat dupa prezentarea noului echipament oficial. "Ieri l-am sunat si mi-a spus: ma simt bine, pot veni la antrenamente", a declarat Palkin, citat de site-ul de stiri Terrikon. "Dar medicii i-au recomandat doua saptamani de pauza totala si el intentioneaza sa se supuna verdictului", a precizat Palkin.

Neli Lucescu: "I s-a facut rau inca din cantonamentul echipei, se simtea foarte obosit, insa nu a vrut sa mearga la doctor. La intoarcerea in Ucraina i s-a blocat o artera de la inima si a fost dus de urgenta la spital. O echipa de medici cardiologi s-au deplasat special de la Kiev pentru a face aceasta interventie. Acum se simte bine, insa este foarte slabit.I-am spus lui Razvan sa nu vina, insa cred ca este deja pe drum!"(sport.ro)

  • "Lucescu a dat dovada de un curaj aproape de autosacrificiu" - directorul Sahtior Serghei Palkin

Directorul Sahtior a confirmat infarctul. Serghei Palkin a relatat ca Lucescu a participat la toate antrenamentele din Elvetia. "Chiar si atunci cand s-a simtit rau, in ultimele zile de cantonament, el nu si-a modificat programul. Mai mult, el a refuzat sa stea departe de echipa chiar cand medicii i-au recomandat acest lucru", a spus Palkin la o conferinta de presa. "Lucescu a dat dovata de un curaj foarte aproape de autosacrificu - pentru echipa, pentru club, pentru suporteri, ceea ce inseamna ca el a fost mereu trup si suflet alaturi de club, de echipa, a suferit pentru orice moment. Ii multumim din suflet pentru asta", a subliniat Palkin.