Negocierile pentru gasirea unui nou sponsor al Ligii I la Fotbal "sint intr-o usoara stagnare", a declarat pentru HotNews.ro presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir. Cele patru companii cu care Liga Profesionista de Fotbal discuta nu sint dispuse sa ofere mai mult de 600.000 - 700.000 de euro anual, a mai spus Dragomir.

"Eu ma vand scump, fara 1.2 milioane de euro nu dau nimanui. Negocierile exista in continuare, dar, repet, nu ma grabeste nimeni. Stau linistit si analizez ofertele pentru ca nu sunt in criza de timp. Au ramas pe lista tot cei patru potentiali cumparatori, dar acestia ofera doar intre 600.000 si 700.000 de euro, ceea ce nu-mi convine", a declarat Dumitru Dragomir pentru HotNews.ro.

Seful LPF nu a vrut sa precizeze numele celor patru companii cu care negociaza (doua dintre ele sunt producatori de bere), dar s-a rezumat sa precizeze ca nu este vorba despre Bergenbier, fostul sponsor al echipei nationale de fotbal a Romaniei.

Nici Ursus nu se numara printre companiile care negociaza cu LPF. Harry Ioncica, senior brand manager Ursus, a declarat, saptamana trecuta, pentru HotNews.ro ca producatorul de bere nu este interesat "pentru ca suntem implicati in fotbal cu cea mai importanta proprietate disponibila in acest moment in Romania, si anume echipa nationala".

Reamintim ca Realitatea TV, precedentul sponsor al Ligii I, a reziliat contractul la finalul sezonului 2008/2009. Valoarea intelegerii de sponsorizare dintre LPF si Realitatea TV era de 1,2 milioane de euro pe an, iar la aceasta suma se adunau alte 10 procente dupa finalul fiecarui sezon (an competitional), contractul semnandu-se pentru o perioada de 5 ani.