"Cel mai mare vis al meu inca din copilarie a fost sa joc pentru Real Madrid", este fraza pe care am auzit-o obsedant in ultima perioada, cu ocazia fiecarei prezentari de marca a clubului galactic Real Madrid. Daca ar fi sa generalizam, am putea spune ca unii fotbalisti pe langa cluburi, bauturi si femei mai au ceva in comun, visele.

Rand pe rand, Kaka, Ronaldo si Benzema au marturisit ca si-au dorit toata viata sa ajunga la Real (club de altfel extrem de important in istoria fotbalului mondial), formatia de pe Santiago Bernabeu fiind un fel de vis pentru fotbalistii din toata lumea.

Pana cu ceva timp in urma, Ronaldo declara iubire vesnica lui United, club care l-a ajutat sa castige Balonul de Aur si sa devina unul dintre cei mai buni jucatori din lume. Dragostea a tinut doar pana la usa lui Florentino (nr. Perez), iar zerourile din contractul de-abia semnat l-au facut pe lusitan sa-si schimbe brusc sentimentele, acum el poarta o dragoste sincera pentru Real, cel mai galonat club din istoria fotbalului si care l-a facut cel mai bine platit fotbalist de pe planeta.

"Jucatorii iubesc echipa care ii plateste mai mult, iar acest lucru este periculos pentru viitorul sportului", a precizat Pele (dupa multi cel mai mare jucator din istoria sportului rege) despre transferurile facute de Real Madrid in aceasta vara.

Curtat intens de Real, Inter si AC Milan, Edson Arantes do Nascimento (Pele) nu si-a uitat prima dragoste, Santos, formatie alaturi de care a cunoscut consacrarea cu toate ca nu a ajuns pe Bernabeu sau San Siro.

Ciudat este faptul ca nu l-am auzit niciodata pe Raul declarand ca s-a nascut pentru a juca la Real Madrid, cu toate ca pe teren dovedeste de sezoane bune acest lucru, fiind (in pofida transferurilor galactice facute in cele doua mandate ale lui Perez) fotbalistul care se confunda cu istoria blanco de un deceniu si jumatate.

Marketingul domina fotbalul si sportul, iar daca suporterii vor sa auda ca iubesti o echipa la care de-abia te-ai transferat, atunci chiar asta vei spune, iar ca bonus vei saruta si stema de pe tricou, prezenta undeva langa inima.

P.S. Sunt curios ce va mai spune Ronaldo (in cazul in care va pleca inainte de termen de la Madrid) despre urmatoarea echipa la care va evolua, pentru ca mai sus de Real momentan nu este nimeni...