Manchester United a facut primul pas dupa plecarea lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid, campioana Angliei achizitionandu-l pe Michael Owen, ultima data la Newcastle United, informeaza BBC.

"Tocmai cand incepusem sa analizez unele oferte, a venit, parca de nicaieri, telefonul de la Sir Alex. Mi-a propus sa luam micul dejun impreuna si mi-a spus ca vrea sa ma aduca la United. Am acceptat propunearea sa fara sa stau prea mult pe ganduri. Pot sa ma consider norocos, deoarece ii stiu deja pe multi dintre noii mei colegi", a declarat Michael Owen.

In varsta de 29 de ani, Owen s-a facut remarcat la Liverpool, dar odata cu plecarea la Real Madrid cariera sa a intrat pe o panta descendenta.

Castigator al Balonului de Aur in anul 2001, Michael a strans 89 de selectii in nationala Albionului, reusind 40 de goluri. Cu United fostul international englez a semnat un angajament valabil pana in 2011.

"Michael este un fotblist de clasa mondiala, iar dovada acestui lucru o reprezinta numeroasele goluri pe care le-a marcat la cel mai inalt nivel in cele mai tari competitii", a precizat Sir Alex Ferguson.

Demn de mentionat este faptul ca la formatia de pe Old Trafford Owen va castiga 50.000 de lire sterline pe saptamana, fata de 112.000 cat primea la Newcastle.