Finala-surpriza a Cupei Confederatiilor, dintre Brazilia si SUA, reprezinta al 16-lea meci dintre cele doua selectionate. O singura victorie au reusit americanii impotriva rivalilor din sud - se intampla acum 11 ani, cand golul lui Preki Radosavljevic a uimit Brazilia lui Romario la Cupa Concacaf Gold.

Brazilienii lui Dunga sunt favoriti in finala mare a Cupei Confederatiilor, insa americanii au demonstrat in partida cu Spania ca sunt in stare sa loveasca decisiv. Selecao a trecut cu 3-0 de SUA in urma cu zece zile, in al doilea meci al grupei B. "Brazilienii reprezinta o alta provocare decat Spania", a spus selectionerul americanilor, Bob Bradley, pentru fifa.com. "Nu este usor si nici constructiv sa compari cele doua echipe. Spania, prin abilitatea jucatorilor de a pasa si de a dicta jocul, sunt cei mai buni din lume. Brazilia este si ea deosebita, capabila sa loveasca din orice pozitie. Jocul lor este incredibil pentru ca pot combina cu viteza de la propria poarta pana la cea adversa", a adaugat Bradley.

Carlos Dunga, selectionerul Braziliei despre finala de la Johannesburg: "Victoria de acum zece zile este in trecut. Daca studiezi bine primele doua jocuri ale Statelor Unite din grupa, nu ai cum sa nu observi. Au jucat bine impotriva Italiei, pana au schimbat un jucator, iar in meciul cu noi, au primit gol in primele minute si asta i-a demoralizat. Cum sa nu respecti o echipa care, dupa un inceput slab, a reactionat in felul in care a facut-o SUA impotriva Egiptului si apoi a Spaniei? Nu poti sa realizezi asa ceva si sa nu meriti respect".

Finala mare: Brazilia - SUA, 21:30, in direct pe Tvr 1

Finala mica: Spania - Africa de Sud, 16:00, in direct pe Tvr 1