Federatia Romana de Fotbal a precizat, in cadrul unui comunicat de presa, ca nu va lua nicio decizie in privinta lui Florin Prunea, directorul de relatii internationale al FRF, asupra acestuia existand prezumtia de nevinovatie. Fostul portar a fost acuzat oficial de catre DNA Pitesti de trafic de influenta si de luare de mita.

Ce spune FRF despre cazul Florin Prunea:

1. De la bun inceput, domnia sa a respectat intocmai toate prevederile ordonantei. Printre altele, a depus o cerere de concediu fara plata, tocmai pentru a se pune la dispozitia autoritatilor statului.

2. In conditiile in care oficialii FRF si toti cetatenii Romaniei sunt egali in fata legii, pana in momentul pronuntarii unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile, exista, in toate cazurile, prezumtia de nevinovatie, care se aplica, asa cum spuneam, tuturor oamenilor, indiferent de functiile pe care le detin.

3. Domnul Prunea nu a fost trimis in judecata. Nu putem anticipa ce se va intampla, dar, chiar daca va fi trimis, pana la incheierea definitiva a unui eventual proces, se va aplica evocata prezumtie de nevinovatie. Pe de alta parte, exista destui oficiali din lumea fotbalului urmariti penal, care au procese pe rol (fie ele legate de fotbal sau nu), dar care, la randu-le, beneficiaza de aceeasi prezumtie de nevinovatie. Pornind de la aceasta premisa, persoanele respective continua sa ocupe functii la nivel de cluburi si nu numai.

4. Federatia Romana de Fotbal militeaza pentru ceea ce vrea intreaga suflare din tara noastra, adica pentru un fotbal curat si cinstit. In atare conditii, solicitam autoritatilor abilitate ale statului sa faca lumina cat mai repede in acest caz, ca si in toate spetele care vizeaza lumea fotbalului, contribuind astfel la insanatosirea acestuia.

5. FRF asigura autoritatile statului de concursul si de colaborarea sa totale in vederea realizarii demersului mai sus amintit", se precizeaza in comunicatul emis de catre FRF.

Fostul international a fost acuzat oficial de catre DNA Pitesti de trafic de influenta si de luare de mita, Prunea primind, conform procurorilor, 12.000 de dolari de la Cornel Penescu (patronul Argesului) pentru a interveni la Comisiile de Disciplina in favoarea sa.