Didier Drogba va lipsi cel putin patru partide din competitiile europene. Comisia de Disciplina a Uefa i-a aplicat o sanctiune pentru sase partide, doua dintre ele urmand a fi amanate pentru o perioada de proba de 2 ani. Suspendarea vine in urma insultelor pe care ivorianul le-a adus arbitrului norvegian Tom Henning Ovreb dupa returul semifinalelor Ligii Campionilor, din 6 mai.

VIDEO Drogba l-a injurat pe arbitru pana la vestiare

Inainte de a-si afla pedeapsa, Drogba declara ca accepta orice sanctiune pentru comportamentul sau nesportiv: "Comportamentul meu nu a fost cel pe care Uefa si ceilalti vor sa-l vada pe un teren de fotbal. Nu e usor, dar imi voi accepta sanctiunea si, dupa aceea, ma voi intoarce mai puternic"

Nici Jose Bosingwa nu a scapat nepedepsit. El a primit o interdictie de trei meciuri, plus inca o partida dupa o perioada de proba.

"Actiunile jucatorilor nu au fost cu siguranta de natura sportiva. Totul a fost luat in calcul. Clubul va fi informat oficial in scris si vor avea la dispozitie o perioada de trei zile pentru a decide daca vor face sau nu recurs.E o masura dura, dar justificata", a declarat Rob Faulkner, directorul de comunicare a Uefa, potrivit BBC.

Chelsea a primit o amenda de 100.000 de euro atat pentru comportamentul jucatorilor, cat si pentru cel al suporterilor, anunta Uefa.