Nicolae Badea, presedintele Consiliului de Administratie de la Dinamo, a precizat ca ANAF face un abuz atunci cand spune ca formatia din Soseaua Stefan cel Mare are datorii de 12 milioane de lei catre stat, omul de afaceri bucurestean precizand ca profesia de sportiv are un alt cod al muncii.

"Suntem in fata unui abuz fiscal, pe care as putea sa-l numesc si o incalcare a legislatiei. Riscurile nu le suporta Dinamo, ci intreg sportul profesionist romanesc. Pentru mine, cetatean roman, este o situatie stupida, creata printr-o eroare administrativa de acei reprezentanti ai ANAF care au generat acest caz particular. Se poate ajunge la schimbarea unor legi prin interpretarea lor, cauzata de construirea lor cu incompetenta profesionala", a declarat Nicolae Badea, presedintele Consiliului de Administratie de la Dinamo.

"Statutul de jucator profesionist nu poate fi interpretat dupa Codul Muncii. Codul Muncii stabileste ca durata unui contract pe durata determinata nu poate depasi 24 de luni, in timp ce reglementarea sportiva vorbeste despre un termen de 60 de luni. Demisia nu poate fi data de catre un jucator profesionist precum este stipulat in Codul Muncii, la fel nici sanctiunile nu sunt aceleasi in cele doua cazuri. Suntem in fata unei situatii in care reprezentantii ANAF ne duc la obligarea de a incheia contracte de munca, dar nu si de a pune in aplicare aceste reglementari", a conchis Nicolae Badea intr-o conferinta de presa.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a pus sechestru, in cursul zilei de miercuri, pe bunurile clubului de fotbal Dinamo Bucuresti dupa un control efectuat la formatia din Soseaua Stefan cel Mare. Cainii datoreaza nu mai putin de 12 milioane de lei catre stat.