Comisia de Disciplina a FRF a hotarat, in cursul zilei de miercuri, ca FC Timisoara sa dispute pe un alt teren decat Dan Paltinisanu primele patru etape (meciuri considerate acasa) din noua editie a Ligii 1 la fotbal. De asemenea, banatenii au primit si o amenda de 50.000 de lei din cauza comportamentului suporterilor timisoreni de la finala Cupei Romaniei.

"In urma incidentelor provocate de suporterii clubului FC Timisoara la finala Cupei Romaniei - Timisoreana, editia 2008 - 2009, disputata sambata 13 iunie 2009 la Targu Jiu, gruparea banateana a fost sanctionata cu interzicerea dreptului de organizare a jocurilor pe stadionul propriu pentru 4 (patru) jocuri si cu penalitate sportiva de 50.000 lei (art. 83 / 4, literele b, d, e, f, g, cu raportare la art. 45 / 1 si 42 / 1, din Regulamentul Disciplinar al Federatiei Romane de Fotbal)", se precizeaza in comunicatul remis de catre FRF.

Suporterii echipei de fotbal FC Timisoara au provocat mai multe scene de violenta care au condus la intreruperea, in doua randuri, a finalei de Cupa, disputata sambata la Tg. Jiu, cu CFR Cluj. Cu cinci minute inaintea finalului, mai multi suporteri timisoreni au intrat pe gazon. Pana la urma, finala a fost castigata de CFR Cluj (3-0).