Steaua, Dinamo, FC Timisoara, Unirea Urziceni si CFR Cluj sunt in pericol sa fie excluse din Europa dupa scandalul acordarii licentelor pentru sezonul viitor de catre Federatia condusa de Mircea Sandu. "Dupa inspectia pe care a facut-o UEFA s-a facut o propunere ca FRF sa fie amendata cu 200.000 de euro", a precizat directorul Directiei de Licente si Afiliere din cadrul FRF, Viorel Duru.

"Dupa inspectia pe care a facut-o UEFA s-a facut o propunere ca FRF sa fie amendata cu 200.000 de euro, dar decizia nu este inca luata. Propunerea reprezentantului UEFA urmeaza sa fie analizata in Comisia de Disciplina de pe 22 sau 23 iunie care, cel mai probabil, va decide sa amendeze FRF.

In afara de neregulile de anul trecut, in acest sezon a aparut problema Universitatii Craiova, care acum este analizata de administratia UEFA. In cazul in care FRF va fi sanctionata si pentru acest caz, forul european poate merge pana la excluderea oltenilor din cupele europene sau chiar excluderea tuturor echipelor romanesti din competitiile europene. Asta se poate intampla pentru ca FRF este responsabila pentru toate cluburile, iar daca permite unuia sa isi ia licenta cum nu trebuie, este pasibila de o pedeapsa grava", a spus Duru.

Dintre cele 6 echipe calificate in acest sezon in Europa, oficialul FRF a recunoscut ca Dinamo si FC Timisoara au cele mai grave probleme, Steaua si Unirea Urziceni au doar "cate un cartonas rosu", in timp ce problemele celor de la CFR Cluj nu au fost chiar atat de mari si nu pot fi sanctionate de UEFA cu cate "un cartonas galben".