Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a pus sechestru pe bunurile clubului de fotbal Dinamo Bucuresti dupa un control efectuat la formatia din Soseaua Stefan cel Mare, informeaza antrena3. Cainii datoreaza nu mai putin de 12 milioane de lei catre stat.

"Dinamo are datorii la stat de 12 milioane lei, iar ANAF a decis sa instituie sechestru asupra bunurilor clubului de fotbal", au declarat surse din ANAF pentru NewsIn.

Cu o asemenea datorie catre statul roman, este mai mult decat interesant de stiut cum a primit Dinamo licenta de functionare pentru viitoarea editie de campionat a Ligii 1 la fotbal.

"S-au stabilit obligatii suplimentare de aproximativ 12 milioane de lei. Urmeaza sa instituim masuri asiguratorii", a delcarat Dragos Bogdan, vicepresedinte al ANAF (pentru Mediafax).

Conform gsp.ro, Michel Platini (seful UEFA) a facut in secret un audit in privinta echipelor din Liga 1 care vor evolua in cupele europene, iar concluzia nu este deloc buna pentru noi: 6 din primele 8 clasate in clasament nu ar fi trebuit sa primeasca licenta pentru sezonul 2008-2009. Este vorba despre Urziceni, Timisoara, Dinamo, CFR Cluj, Steaua si Rapid, numai Vasluiul si Craiova neavand probleme dintre primele clasate. Prima masura a UEFA ar putea fi o amenda de 200.000 de euro catre FRF.

“Am cerut ca in urmatorii trei ani, licentierea in cupele europene sa fie facuta de UEFA. E posibil sa pierdem dreptul de licentiere. Atunci sa-i vad pe tovarasii conducatori din fotbalul nostru pe unde mai scot camasa, ca vad ca pe la comisiile noastre se descurca", a declarat Mircea Sandu.

“Vom ajunge ca echipele noastre sa nu mai primeasca licenta si sa fie excluse din cupele europene. Nu cred ca de acum, dar de la anul vor fi mari probleme”, a precizat Ionut Lupescu.

“Mircea Sandu ne-a avertizat, dupa episodul cu Jiul, ca va da afara toata Comisia de Licentiere. Eu zic ca n-am gresit, dar am primit rapoarte eronate de la expertii interni”, a conchis Viorel Duru, director al Comisiei de Licentiere din cadrul FRF.

"Astea sunt probleme de executiv, eu nu le cunosc. Trebuie sa vedem de unde vin datoriile astea, din ce se compun. Noi am fost mereu cu platile la zi. Nu stiu ce s-a intamplat. Poate a venit si o instiintare la club, dar nu cunosc. Dar cu siguranta, daca se dovedeste ca noi avem datorii, le vom plati", a declarat Vasile Turcu (pentru Mediafax).