Cea mai titrata grupare din fotbalul bulgar, TSKA Sofia, vrea sa aiba in componenta, in urmatoarea perioada, numai fotbalisti bulgari, masura fiind una menita sa ajute nationala de fotbal, informeaza Reuters. Ideea a fost lansata de Ventislav Jivkov, directorul executiv al clubului TSKA, si ar putea fi adoptata de majoritatea echipelor din prima liga bulgara.

Oficialii bulgari sunt siguri ca o asemenea masura va incuraja cresterea si promovarea tinerelor talente, in timp ce aria de selectie pentru prima reprezentativa va creste simtitor.

Clubul bulgar va intampina insa si o problema, la echipa existand in acest moment si fotbalisti straini, iar acestia nu pot fi pur si simplu dati afara. "Una este sa vrei si alta sa poti", a declarat Jivkov.

Rezultatele mai putin satisfacatoare ale nationalei de fotbal i-au determinat pe oficialii de la sud de Dunare sa ia o serie de masuri pentru redresarea primei reprezentative, lucru care din pacate nu se intampla si in Liga 1, acolo unde fotbalistii de alte nationalitati au invadat loturile echipelor.