FC Timisoara isi primeste inapoi cele 6 puncte de penalizare si va juca in Champions League, a decis, joi, Tribunalul de Arbitraj Sportiv. FC Timisoara trece, astfel, pe locul 2, in fata lui Dinamo, si va juca in preliminariile Champions League, in timp ce echipa din Soseaua Stefan cel Mare va juca, de pe locul 3 in Liga I, in Europa League, fosta Cupa UEFA.

"Penalizarea cu sase puncte a SC Fotbal Club Timisoara SA, decisa de Comisia de Disciplina a FIFA in data de 3 septembrie 2008 si implementata de Federatia Romana de Fotbal printr-o hotarare la 4 septembrie 2008 este anulata", precizeaza TAS intr-un comunicat de presa.

"Ce mai conteaza acum, am pierdut totul acum trei etape. Ma bucur pentru cei de la Timisoara. S-a facut dreptate. Cine nu si-a facut datoria trebuie sa raspunda. Rednic poate sa ramana antrenor la Dinamo, ce la grupa de copii si juniori nu avem nevoie de tehnicieni?", a declarat Vasile Turcu la RTV.

"Este o bucurie a noastra, a timisorenilor. Aceasta performanta este munca antrenorilor, a patronilor si nu ultimul rand a spectatorilor. Am stat la mana acestei decizii, dar s-a demonstrat ca totusi TAS-ul este un for corect. Ne-am fi dorit sa castigam acest campionat, dar avem sperante ca pe viitor vom putea ataca si titlul. La Timisoara s-a construit bine in ultima perioada. Avem ca obiectiv castigarea Cupei Romaniei. Campionatul nu l-am pierdut cu Unirea Urziceni, ci cu Gaz Metan Medias si CS Otopeni. Acolo s-a facut diferenta, nu in urma cu 10 zile cand am jucat cu echipa lui Dan Petrescu", a declarat Gheorghe Chivorchian la RTV.

„M-am asteptat la acest verdict de la inceput. Nu mai tineti minte declaratiile mele? Spuneam ca Timisoara isi va primi punctele inapoi. Timisoara trebuie sa isi cumpere acum 6-7 jucatori pentru Champions League. Iancu trebuie sustinut de autoritatile locale. Imaginea Federatiei nu este lezata dupa acest verdict, pentru ca aceste comisii care au judecat sunt autonome. Federatia nu se poate baga peste comisii, dupa ce i-ai ales, ii lasi sa judece, daca gresesc, ii dai afara, cum au facut acum. CE al FRF nu mai are decizie jurisdictionala”, a declarat Dumitru Dragomir la antena 3.

Clasament final Liga 1:

1 Urziceni 70 puncte (campioana - grupele Ligii Campionilor)

2 FC Timisoara 67 (Champions League)

3 Dinamo 65 (Europa League)

4 CFR Cluj 59 (Europa League)

5 FC Vaslui 57 (Europa League)

6 Steaua 56 (Europa League)

7 U Craiova 56 (in afara cupelor europene)

8 Rapid 55 (in afara cupelor europene)