Suporterii Milanului nu se pot impaca cu ideea ca Ricardo Kaka, unul dintre simbolurile echipei, a fost vandut la Real Madrid, doar din dorinta de a face bani. Microbistii infatiseaza, pe forumuri, o serie de argumente prin care echipa ar fi putut economisi cu cap, fara sa fie nevoie sa scape de jucatorii cu adevarat de valoare.

Ce spun suporterii Milanului despre situatia de la echipa:

- Daca aveau cu adevarat probleme financiare, ar fi trebuit sa-l vanda pe Kaka in iarna, atunci cand ar fi luat peste 100 de milioane de euro de la Manchester City, formatie care nu este contracandidata a lui Milan in Champions League. Asa, am intarit o echipa cu care ne vom lupta si am luat doar 65 de milioane.

- Ne-am ales cu 65 de milioane de euro, dar am pierdut un adevarat simbol, iar simbolurile nu se pot cumpara. Dupa Maldini, inca un jucator emblematic a parasit echipa, fara ca vreun nume mare sa fie anuntat ca posibila achizitie.

- Clubul il plateste pe Dida (portarul brazilian) cu 4 milioane de euro pe sezon, in conditiile in care echipa apeleaza foarte rar la serviciile sale.

- Au fost adusi in ultima perioada numai jucatori pe care nu s-a putut pune baza, transferurile lor fiind cel putin dubioase: Emerson, Sevcenko (nu a fost folosit deloc de Ancelotti, desi la nationala a dat semne de revenire), Ronaldinho (s-au dat multi bani pe el, dar antrenorul (nr. Carlo Ancelotti) nu a considerat ca ar fi oportun sa-l foloseasca.

- Adriano Galliani (administratorul delegat al Milanului) si Silvio Berlusconi (patronul echipei) sunt principalii vinovati de situatia in care se gaseste echipa, cei doi fiind intr-o adevarata fuga dupa bani.

- Sevcenko, un alt simbol (se face referire la perioada de glorie a fotbalistului care a castigat Balonul de Aur sub tricoul Milanului), a fost lasat sa plece, tot pentru bani multi, desi era inima echipei. In schimbul sau a fost adus Oliveira, jucator care nu s-a putut ridica la valoarea unei echipe de talia Milanului.

- Echipa a primit o oferta concreta, foarte buna, de cumparare, un seic arab oferindu-i lui Berlusconi 500 de milioane de euro pentru 40% din AC Milan. Clubul nu avea niciun fel de probleme financiare, vanzarea lui Kaka nu se impunea.

O parte din galeria milanezilor (Curva Sud Milano) se intalneste in aceste zile pentru a se pune de comun acord asupra modalitatii prin care vor protesta la adresa conducerii fostei campioane a Europei, vocile microbistilor cerand plecarea lui Galliani si a lui Berlusconi de pe San Siro.