Era galactica a revenit. Florentino Perez a facut primul pas, iar brazilianul Kaka a ajuns pe Bernabeu. Pentru Real Madrid (conform expertilor de la Weber Shandwick Sport) aducerea fostului milanez este echivalenta cu venituri de 100 de milioane de dolari pe stagiune.

Acesti bani pe sezon vor fi stransi de pe urma vanzarii echipamentelor sportive in intreaga lume (in special pe piata asiatica), de pe urma diferitelor reclame, de la sponsori si nu in ultimul rand de pe urma tichetelor de acces.

Dorinta de a-l vedea pe Kaka va fi foarte mare la Madrid, fotbalistul fiind asemanat din punctul de vedere al impactului financiar cu Beckham, si el fost jucator al Realului.

Oficialii galacticilor sustin ca Beckham le-a adus venituri totale de aproximativ 600 de milioane de dolari de-a lungul intregii perioade in care a imbracat tricoul blanco (reclame, sponsori plus vanzari imense de tricouri). Demn de mentionat este faptul ca britanicul a vandut un milion de tricouri in primele sale sale luni in Spania.

Cristiano Ronaldo, viitoarea tinta a Realului, ar putea aduce alte 75 de milioane de dolari pe sezon echipei madrilene, portughezul fiind si el un fotbalist cu multa popularitate la nivel mondial.

"Chiar daca va mai aduce o serie de vedete, intreaga strategie de marketing a Realului se va desfasura in jurul lui Kaka si, daca va veni, a lui Ronaldo. Ei vor fi noua imagine numai buna de vandut a Madridului", a declarat profesorul Simon Chadwick, expert in sport business.