Dupa ce a fost aproape de a ajunge la Manchester City in iarna acestui an, brazilianul Kaka a parasit-o pana la urma pe AC Milan, dar pentru Real Madrid. Fostul Balon de Aur a promis, la prezentarea oficiala, ca vrea sa cucereasca alaturi de galactici Liga Campionilor, informeaza Gazzetta dello Sport.

"Voi face parte din noua echipa Real Madrid care va fi din nou campioana, in Europa si Spania. Va fi o experienta noua pentru mine si o motivare in plus. Imi voi alege numarul cu calm...Sunt recunoscator ca mi se propune 5, dar Zidane este Zidane. Vreau sa evit orice fel de comparatie, pentru ca el a marcat deja istoria", a declarat Kaka la prezentarea oficiala.

"AC Milan ii multumeste fotbalistului si omului Kaka pentru tot ceea ce a realizat in cei sase ani petrecuti la Milano. Din sezonul viitor, fotbalistul va evolua pentru Real Madrid", se precizeaza pe site-ul gruparii patronate de Silvio Berlusconi.

Mutarea a fost oficializata luni seara, dupa vizita medicala efectuata la Recife, acolo unde Kaka se gaseste cu nationala Braziliei.

Ricardo Izecson dos Santos Leite (Kaka) a venit la AC Milan in anul 2003, cucerind alaturi de formatia milaneza Liga Campionilor in anul 2007 si Balonul de Aur tot in acelasi an.

Kaka a ajuns la Real Madrid, conform jurnalistilor din Italia, pentru aproximativ 65 de milioane de euro, brazilianul semnand un angajament valabil pentru urmatoarele sase sezoane cu madrilenii, urmand sa primeasca 9 milioane de euro pe stagiune.

Cel mai scump transfer din istoria fotbalului ramane cel al lui Zinedine Zidane, in anul 2001, atunci cand Realul a platit 75 de milioane de euro catre Juventus Torino.