Italianul Carlo Ancelotti este noul antrenor al formatiei Chelsea Londra, tehnicianul fiind prezentat oficial in cursul zilei de luni, informeaza Corriere dello Sport. Dupa o aventura de 8 sezoane pe banca tehnica a lui AC Milan, Ancelotti isi incearca norocul pe Stamford Bridge.

In perioada in care a fost antrenata de Ancelotti, AC Milan a cucerit o data titlul in Italia, o Cupa, Supercupa, de doua ori Supercupa Europei si de doua ori Liga Campionilor.

La Londra, Ancelotti a venit pentru a-l inlocui pe Guus Hiddink, olandezul care a asigurat interimatul pana la finalul stagiunii.

"Milan a fost pentru mine o experienta foarte buna, am castigat multe trofee, dar acum cred ca era timpul sa fac o schimbare. Chelsea a fost o mare oportunitate. Este debutul meu in Anglia si nu va fi uşor, mai ales ca trebuie sa vorbesc foarte bine engleza, pentru o mai buna comunicare cu jucatorii si colaboratorii", a declarat Ancelotti.

Conform Telegraph.co.uk, Carlo va avea un salariu in jur de 5 milioane de euro pe sezon, fata de 4.5 cat avea la formatia lombarda.