Universitatea Craiova, Steaua, Rapid si FC Vaslui lupta pentru ultimele doua locuri care asigura prezenta in Europa League. Cele patru formatii sunt despartite de numai doua puncte, iar rezultatele directe ar putea fi hotaratoare pentru stabilirea ierarhiei finale din Liga 1.

Unirea Urziceni, Dinamo, FC Timisoara si CFR Cluj sunt formatiile din Liga 1 care stiu cu siguranta ca vor evolua in cupele europene (primele trei se lupta, inca, pentru pozitiile de Champions League, in timp ce Clujul va merge in Europa League).

In caz de egalitate de puncte, departajarea pentru ultimele doua locuri care duc in Europa League se va face dupa rezultatele directe.

Rezultate directe:

Steaua - Craiova (0-0, 2-1)

Steaua - Vaslui (1-1, 0-1)

Steaua - Rapid (1-2, 0-0)

FC Vaslui - Craiova (1-1, se va juca pe 10 iunie)

FC Vaslui - Rapid (1-0, 2-2)

Craiova - Rapid (0-0, 3-0)

Clasament Liga 1 inainte de ultima etapa:

5. U Craiova 56 puncte

6. Steaua 55 puncte

7. Rapid 54 puncte

8. FC Vaslui 54 puncte

In ultima etapa se vor desfasura partidele:

U Craiova - FC Vaslui

Unirea Urziceni - Steaua

Rapid - Poli Iasi

Steaua si FC Vaslui merg 100% in Europa League numai daca obtin victorii in ultima etapa, Craiovei ii este suficient si un egal, in timp ce Rapidul merge in cupele europene daca invinge pe Poli Iasi, iar Steaua nu castiga la Urziceni. De asemenea, giulestenii mai pot termina pe o pozitie de Europa daca fac egal cu Iasiul, iar Steaua si Vasluiul pierd in ultima etapa.