De ce a purtat Puyol doua banderole de capitan, cum a ajuns Roman Abramovici sa fie talismanul Barcelonei si cum a intrat pe stadion starul NBA Tony Parker? Iata doar citeva dintre povestile de culise ale finalei, relatate de ziaristii de la cotidianul catalan Sport.

Puyol, capitanul cu doua banderole

Capitanul Barcelonei, Carles Puyol, nu a renuntat la banderola clasica, in ciuda faptului ca protocolul UEFA le impune ambilor capitani sa poarte in finala o banderola speciala, inscriptionata cu un mesaj impotriva rasismului. Astfel, Puyol a purtat in timpul meciului ambele banderole de capitan :)

Xavi, MVP si maratonist

Ales cel mai bun jucator al finalei, catalanul Xavi Hernandez a condus si in statistica "maratonistilor". El a alergat, potrivit UEFA, 11.360 de metri, confirmind prestatiile exceptionale de-a lungul intregului sezon.

Hleb, sacrificat de Guardiola

Guardiola a avut de ales intre Hleb si Marc Muniesa pentru un loc pe banca de rezerve. Bielorusul a fost cel sacrificat, astfel ca a urmarit partida din tribuna, privind cum Muniesa a marit legiunea de jucatori din pepiniera proprie.

Tony Parker, ajutat de Thierry Henry

Baschetbalistul Tony Parker a intrat pe stadion cu ajutorul lui Thierry Henry, care i-a dat in ultimul moment o invitatie. Purtind un tricou in culorile Barcelonei, francezul de la San Antonio Spurs a urmarit meciul impreuna cu sotia sa, starul Eva Longoria.

Abramovici, talismanul Barcelonei

Roman Abramovici, patronul lui Chelsea, a urmarit meciul de la tribuna oficiala a Stadio Olimpico. Miliardarul rus a fost prezent si la precedenta finala cistigata de Barca, acum trei ani, cind catalanii au invins pe Arsenal.