Tribunalul Arges a respins, in cursul zilei de miercuri, cererea de eliberare pe cautiune a lui Cornel Penescu, patronul echipei FC Arges. Sentinta a fost atacata cu recurs de avocatii omului de afaceri pitestean.

"Poate ca ma asteptam pe undeva sa nu mi se aprobe cererea, dar nu ma asteptam la perchezitia de la ziar. Democratia este pusa in pericol, probabil este un semnal si catre alte trusturi de presa", a precizat Cornel Penescu dupa iesirea din tribunal.

De asemenea, Liviu Facaleata, directorul supermarketului PIC, a renuntat la cererea de eliberare pe cautiune, motivand ca nu a avut de unde strange atatia bani.

Procurorii DNA au descins, miercuri dimineata, la redactiile ziarului Top si a televiziunii Arges TV, aflate in proprietatea lui Cornel Penescu. De asemenea, o perchezitie a avut loc si la tipografia omului de afaceri pitestean. In redactia ziarului Top, procurorii au strans pentru analiza de la documentele din redactie (inclusiv agendele jurnalistilor) pana la computere, conform NewsIn.