Noua campioana a Europei (Barcelona sau Manchester) va da o adevarata lovitura financiara in aceasta seara, castigatoarea Ligii Campionilor urmand sa castige cel putin 110 milioane de euro, informeaza Reuters. Nici invinsa nu poate sa fie suparata, vicecampioana urmand sa incaseze in jur de 65 de milioane de euro.

Ultimul act din Champions League va genera castiguri de 310 milioane de euro pentru economia europeana, mai mult decat finala de anul trecut, atunci cand Manchester - Chelsea ( partida care s-a desfasurat la Moscova) a adus castiguri de 267 de milioane de euro.

Roma, gazda marelui meci din aceasta seara, va avea si ea un profit semnificativ, Cetatea Eterna urmand sa castige aproximativ 45 de milioane de euro (fiecare echipa a avut 20.000 de bilete din partea UEFA). Interesant este faptul ca Barcelona si Manchester United au impreuna aproximativ 80 de milioane de suporteri in Europa.

Finala Champions League, Barcelona - Manchester United, se va desfasura, miercuri, de la ora 21.45, pe Stadio Olimpico din Roma.