A inceput cu un anunt aparent serios al lui Marian Iancu, a continuat cu o hlizeala de clasa a doua a lui Gigi Becali si s-a ingrosat astazi ca gluma prin declaratia lui Dumitru Dragomir: "Steaua ar putea fuziona legal cu Urziceniul. Ar fi chiar bine, din doua echipe bune va iesi una foarte buna care sa reprezinte Romania in Liga Campionilor".

Nu le poti transmite un mesaj despre ce inseamna cu adevarat fotbalul unor persoane care incearca zi de zi sa-l confiste ori in interes electoral, ori in interes de afaceri.

Fanii nu incurajeze si nu iubesc societati comerciale

Totusi, chiar si oameni precum Dragomir sau Becali ar putea intelege ca sportul in general presupune spirit si mai putin interpretari caudate ale legii. Si ca tocmai datorita acestui spirit oamenii vin in tribune, privesc la televizor si sustin in final intreaga industrie din care fac parte si societatile comerciale pe care care respectivii le vad bune de fuzionat.

Mai mult, dincolo de ceea ce permite sau nu permite legea, fanii nu incurajeaza si nu iubesc societati comerciale, fie ele pe actiuni, fie ele deschise prin listarea la vreo bursa, fie ele denumite dupa numele echipelor. Suporterii privesc fotbalul prin prisma culorilor, simbolurilor, brandurilor.

In concluzie, atunci cand acestia vor pune hartiile in fata spiritului si vor scanda pentru prima data “Lupta FC Steaua S.A.!” sau “Hai FC Dinamo 1948 SRL!”, cam atunci va fi vremea pentru anularea fotbalului din teren cu ajutorul unor manevre avocatesti.