"E un sentiment fantastic - ma simt tanar!", a spus Mircea Lucescu dupa victoria lui Sahtior Donetk in finala Cupei UEFA, adaugand: "Acesta este inceputul unui nou drum - vreau sa facem performanta in Champions League, unde sa atingem sferturile, chiar semifinalele".

"Sper sa putem pastra aceasta Cupa UEFA, mai ales ca a fost ultima editie cand a fost decernata. Nu vrem sa ii facem o copie! Este o performanta care trebuie sa dea incredere echipelor din Est si curaj pentru a ataca Champions League. Suntem pregatiti sa facem performanta acolo, sa ajungem in fazele superioare si chiar sa o castigam" - Mircea Lucescu.

Lucescu a fost salutat cu multa caldura de suporterii din Istanbul (orasul finalei), acolo unde era oricum recunoscut drept un mare antrenor, dupa performantele realizate in trecut cu Galatasaray si Besiktas. "I love You, Luce", a fost cantecul pe care i l-au dedicat turcii, la auzul caruia Lucescu senior a zambit: "Stiu ca sunt iubit la Istanbul, stiu si ca sunt dorit la cateva echipe, insa doar Galatasaray mi-a facut o oferta concreta".