Cupa UEFA, ce va deveni Europa League din sezonul viitor, face o noua escala in Est. Sahtior Donetk, echipa condusa de Mircea Lucescu, a devenit miercuri seara prima echipa ucraineana care a obtinut trofeul din C2, dupa ce a infrant Werder Bremen cu scorul de 2-1.

O victorie care se datoreaza eforturilor tehnicianului roman, scrie cotidianul L'Equipe, in editia electronica. Dupa ce a clatinat hegemonia lui Dinamo Kiev, cucerind trei titluri de campion national (2005, 2006 si 2008), Lucescu isi castiga cu aceasta victorie consacrarea.

El este cel care „a modelat aceasta echipa”, mai scrie presa din Hexagon. Un antrenor care si-a tinut aproape toate promisiunile, prin meciul de miercuri seara. Sahtior s-a impus cu tehnica cvintetului brazilian - Fernandinho, Willian, Jadson, Ilsinho, Luis Adriano -, reusind sa sparga apararea puternica pregatita de omologul lui Mircea Lucescu, Thomas Schaff. O reteta care s-a dovedit ca un spin in apararea germana, potrivit francezilor de la L'Equipe.

Echipa antrenata de Lucescu a stiut sa exploateze perfect spatiile lasate de Naldo si Prodl. Inaintarea rapida si pasele scurte ale elevilor condusi de Il Luce i-au pus la grea incercare pe cei de la Werder Bremen. Pentru Donetk, acest prim triumf continental se transforma intr-o frumoasa consolare, dupa ce titlul de campion a fost abandonat echipei Dinamo. O victorie ce confirma puterea cluburilor Estului.