Mircea Lucescu a devenit primul (si ultimul) antrenor roman care a castigat Cupa UEFA dupa victoria cu 2-1 obtinuta in fata lui Werder Bremen. Tehnicianul roman a aparut la festivitatea de premiere cu steagul Romaniei in mana, tricolorul fiindu-i adus de selectionerul primei reprezentative, Razvan Lucescu.

"O cupa foarte importanta, a venit in urma unor ani de munca multa. Am fost mai tineri decat adversarii, am fost mai bine organizati si cred ca am merit victoria. Greseala portarului ne-a dat putin inapoi. Ma uitam la adversari cum plangeau, tot ce au facut pana la acest meci a fost bine, dar s-a sters. Sunt bucuros ca am castigat. Razvan va apara culorile Romaniei de acum incolo si ma bucur ca am aratat lumii intregi ca sunt roman prin intermediul steagului luat de la fiul meu. Ma simt bine ca am putut sa fac ceva pentru tara mea", a declarat Mircea Lucescu (la ProTV) imediat dupa terminarea finalei Cupei UEFA.

Cu Razvan Rat pe teren 120 de minute, Sahtior a castigat cea de-a 38-a finala a Cupei UEFA (ultima) dupa ce a invins, la Istanbul, echipa germana Werder Bremen cu 2-1 (Luis Adriano 25', Jadson 97', respectiv Naldo 35').