Dupa opt ore de audieri, Florin Prunea parea foarte linistit, joi, la iesirea de la DNA Pitesti. Cu toate acestea, fostul international a aflat, in cursul zilei de vineri, ca este urmarit penal pentru trafic de influenta si luare de mita. Conform Curierul Zilei, Prunea ar fi acuzat de DNA ca a primit 12.000 de dolari de la patronul Argesului, Cornel Penescu, pentru a interveni in favoarea omului de afaceri la Comisiile de Disciplina din cadrul FRF.

"Din cercetari a rezultat ca inculpatul Penescu Gheorghe a oferit, prin intermediul lui Minca Cristian, presedinte al Clubului de Fotbal FC Arges Pitesti, in datele de 30.09.2008 si 21.10.2008, numitului Prunea Florian, suma de 2.000 USD pentru ca acesta sa intervina la Comisia de Disiplina din cadrul Federatiei Romane de Fotbal pentru a nu fi sanctionat pentru o abatere, iar la data de 03.11.2008, prin acelasi Minca Cristian a oferit numitului Prunea Florian suma de 10.000 USD pentru ca acesta sa intervina la Comisia de Apel din cadrul Federatiei Romane de Fotbal in vederea anularii sau reducerii sanctiunii de 300.000 de lei primite de inculpat", se precizeaza in Curierul Zilei.

Florin Prunea este cercetat pentru trafic de influenta si luare de mita, fostul international neaga insa cu vehementa orice implicare in "cazul Penescu".

"Este doar o chestie de defaimare ce se scrie despre mine in ultimele zile, minciuni fara fundament. Am citit ca as fi fost confruntat cu domnul Penescu joi. In cele noua ore cat am stat acolo, nu l-am vazut la fata pe patronul Argesului. Nu stiu cand si daca voi mai fi audiat de catre DNA", a declarat Florin Prunea la antena3.