Florin Prunea, fost component al echipei nationale si actual oficial al Federatiei Romane de Fotbal, s-a prezentat joi dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Pitesti. Aici, acesta a fost chestionat aproape noua ore in legatura cu o discutie telefonica avuta cu patronul Argesului, Cornel Penescu. Omul de afaceri pitestean il intreaba pe fostul international ce arbitru ar fi bun pentru deplasarea de la Vaslui, in asa fel incat FC Arges sa nu fie facuta de fluierasi.

UPDATE: 17.00 Florin Prunea a parasit sediul DNA Pitesti. "Voi veni oricand daca vor fi solicitat. Am venit sa dau o declaratie. Am stat atat de mult pentru ca a mai fost audiat altcineva inaintea mea. M-au chemat sa dau declaratii legate de regulamentul de fotbal", a declarat Florin Prunea.

UPDATE: 16.30"Sunt foarte bucuros de aceasta decizie a instantei. Ma bucur sa fiu cu familia mea. Sa va bucurati de fiecare clipa pe care o aveti", a declarat Aurelian Bogaciu la iesirea din detentie.

UPDATE: 14:25 Curtea de Apel Pitesti a decis ca arbitrul Aurelian Bogaciu sa fie eliberat, dupa ce a respins recursul facut de procurorii DNA. Centralul fusese arestat in noaptea de 29 spre 30 aprilie sub acuzatia de luare de mita.

In luna aprilie, numele lui Prunea aparea intr-o serie de stenograme DNA , in care era relatata o discutie telefonica avuta cu patronul Argesului, Cornel Penescu. Omul de afaceri pitestean il intreaba pe fostul international ce arbitru ar fi bun pentru deplasarea de la Vaslui, in asa fel incat FC Arges sa nu fie facuta de fluierasi.

Nu se stie inca daca Prunea, care este directorul de relatii internationale al FRF, a fost chemat la audieri in calitate de martor sau de inculpat.

"In stenograma care a aparut acum nu este nimic nou fata de ce a aparut acum cateva zile. Nu ma incrimineaza cu nimic stenogramele. Am constiinta impacata din punctul meu de vedere. Eu nu stiu sa fiu in vizorul DNA, dar daca voi fi chemat sa dau explicatii in acest caz, o voi face. Bineinteles ca ma voi prezenta in fata oricarei institutii a statului, la fel cum am facut si in problemele care au fost cu transferurile ajunse in instanta. Pe mine nu m-a avertizat nimeni că voi fi anchetat. Nu am niciun amestec in acest caz de coruptie", a declarat Florin Prunea in legatura cu "cazul Penescu".

"Nu cunosc nimic de anchetarea lui Prunea. Am avut contre cu el de-a lungul timpului, dar nu il condamn. Trebuie insa sa se inteleaga odata ca nimeni nu e mai presus de lege. Acum nu ne ramane nimic de facut decat sa asteptam sa vedem cum decurge ancheta DNA", a precizat Dumitru Dragomir (Mediafax).

La sediul DNA Pitesti a fost adus si patronul clublui FC Arges, Cornel Penescu, dar Prunea a negat ca ar fi fost pus fata in fata cu omul de afaceri pitestean pentru a fi confruntate anumite dovezi.