Steaua si Dinamo se intalneasc pentru a 119-a oara in campionat, intr-un derby care a incins spiritele in ultima saptamana atat in Ghencea, cat si in Stefan cel Mare. Dupa ce autocarul Stelei a fost atacat cu pietre de suporterii dinamovisti, conducerea din Ghencea a interzis accesul fanilor lui Dinamo pe stadion. Cu o zi inainte de derby, Becali a anuntat ca le va da totusi dinamovistilor 700 de bilete.

Echipa de start a Stelei, potrivit gsp.ro: Zapata - Golanski, Goian, Ghionea, P. Marin - Plesan, Tiago - D. Moreno, B. Stancu, Toja - Kapetanos

Pe 4 in Liga 1, Steaua s-ar apropia la un singur punct de Timisoara in cazul unei victorii in fata "cainilor", in timp ce Dinamo ar pastra distanta fata de Urziceni in fruntea clasamentului.

In tur, Steaua a plecat nemultumita dupa egalul din Stefan cel Mare, scor 1-1. Atunci, Andrei Cristea a egalat cu cinci minute inainte de finalul partidei. De altfel, ultima victorie a dinamovistilor in Ghencea dateaza din aprilie 2006, scor 4-2.

Rezultatele din ultimele 7 sezoane de LIGA 1 dintre Steaua si Dinamo:

2008/09

Dinamo - Steaua 1-1 (tur)

2007/08

Dinamo - Steaua 2-1 (retur)

Steaua - Dinamo 1-0 (tur)

2006/07

Steaua - Dinamo 2-4 (retur)

Dinamo - Steaua 1-0 (tur)

2005/06

Dinamo - Steaua 1-1 (retur)

Steaua - Dinamo 2-2 (tur)

2004/05

Steaua - Dinamo 1-0 (retur)

Dinamo - Steaua 0-1 (tur)

2003/04

Dinamo - Steaua 2-1 (retur)

Steaua - Dinamo 1-0 (tur)

2002/03

Dinamo - Steaua 2-4

Steaua - Dinamo 1-1

Cine lipseste de la derby

  • Steaua: Banel Nicolita (in recuperare), Pavel Golanski (accidentat), Florin Lovin (suspendat pentru cumul de cartonase galbene);
  • Dinamo: Bruno Simao si Lucian Goian (suspendati), Dolha, Lobont, Ze Kalanga, Ianis Zicu, Blay, Diabate, Malick, Bratu (accidentati);

Dorin Goian, Steaua: "In momentul acesta, acest derby e mai important ca o partida din Liga Campionilor. Sincer, mi-as dori enorm de mult ca Dinamo sa nu ia campionatul, i-am spus asta si fratelui meu. Cu Dinamo avem un meci special, care este derby-ul campionatului. Nu vreau sa creada lumea ca va fi o razbunare pentru noi, dupa ce anul trecut am pierdut titlul in Stefan cel Mare, dar nu vom uita meciul de atunci".

Ionel Danciulescu, jucatorul care a jucat atat la Steaua, cat si la Dinamo, inscriind 6 goluri pentru ros-albastrii si 5 pentru "caini", asteapta cu nerabdare partida din Ghencea: "Suntem pregatiti pentru acest meci, il asteptam. Cand joci la Dinamo, tot timpul este presiune, nu doar la derby-uri, dar intotdeauna meciul cu Steaua are ceva aparte. E cel mai important derby al Romaniei si-l vom trata ca pe o finala, pentru ca avem nevoie de victorie pentru a ramane pe primul loc".

Claudiu Niculescu, Dinamo: "Nu e finala Champions League, dar este cea mai importanta partida din campionatul intern. In proportie destul de mare, cred ca vom castiga campionatul, daca ne vom impune in acest derbi. Niciun jucator de la Dinamo nu stie cum sa se bucure dupa ce marcheaza impotriva Stelei. Mie-mi venea sa rup gardurile. Ar fi bine sa fie ca in derbiul Spaniei, unde tot oaspetii au castigat".