Marco Van Basten si-a dat demisia din functia de antrenor al echipei Ajax Amsterdam, formatie pe care a preluat-o in vara anului trecut. Principalul motiv al despartirii fostului atacant de lancieri il reprezinta ratarea participarii in viitoarea editie a Champions League, informeaza Reuters.

""Principalul motiv pentru care Van Basten si-a dat demisia este acela ca nu a indeplinit obiectivele stabilite, iar in plus a simtit ca nu poate sa imbunatateasca cu ceva jocul echipei pentru sezonul viitor", au declarat oficiali ai lancierilor.

In varsta de 44 de ani, fostul atacant al Milanului a venit pe Amsterdam Arena in iulie 2008, tehnicianul semnand o intelegere valabila pentru patru sezoane. Van Basten a fost antrenorul nationalei Olandei inainte de venirea la Ajax.

Lancierii au avut un sezon catastrofal in prima liga olandeza, Ajax ratand prezenta in viitoarea editie a Champions League (se afla pe locul trei in Eredivisie), iar in Cupa UEFA a parasit competitia inca din faza 16-imilor de finala (au fost eliminati de Marseille dupa 2-2 la Amsterdam si 1-2 pe Stade Velodrom).