Barcelona merge acasa la Chelsea, in returul semifinalei de CL, pentru a schimba istoria ultimelor dati cand catalanii au fost eliminati pe teren britanic (in 2008 de United si in 2007 de Liverpool). Chelsea are posibilitatea sa joace a doua finala consecutiva, la Roma, tot impotriva celor de la United.

In meciul tur, niciuna dintre echipe nu a inscris, Drogba ratand cea mai mare ocazie a englezilor, in timp ce Eto`o, Hleb si Krkic nu l-au putut invinge pe Petr Cech. A fost pentru prima data cand Barcelona nu a marcat pe Nou Camp in ultimele 28 de partide. Chelsea are sansa sa ajunga pentru a doua oara consecutiv in finala CL, chiar sa reediteze finala din 2008 impotriva lui Manchester United. De aceasta data, pe banca echipei lui Abramovic sta Guus Hiddink, un antrenor cu mare experienta in aceasta competitie.

Chelsea a trecut doar o singura data de semifinale din patru jucate, in timp ce Barcelona a castigat patru din noua semifinale de CL.

Rezultatele intalnirilor dintre Barcelona si Chelsea in CL

2005/06 - faza 16-milor

Chelsea 1-2 Barcelona

Barcelona 1-1 Chelsea

Barcelona castiga

2004/05 faza 16-milor

Barcelona 2-1 Chelsea

Chelsea 4-2 Barcelona

Chelsea castiga

1999/00 sferturi de finala

Chelsea 3-1 Barcelona

Barcelona 5-1 Chelsea (dupa prelungiri)

Barcelona castiga

Lionel Messi, Barcelona:"Nu ma astept la un meci prea deschis, dar Chelsea, de aceasta data, o sa riste mai mult in atac si acest lucru ar putea face lucrurile mai usoare pentru noi. Atunci cand are spatiu, Barcelona este periculoasa. Sunt increzator ca ne putem califica in finala"(uefa.com).

Pep Guardiola, antrenorul lui Barcelona: "Ce a fost la Madrid este deja istorie pentru noi. Chelsea a obtinut un rezultat bun pe Nou Camp, acum sa vedem ce putem face si noi pe terenul lor. Vom incerca sa ne impunem stilul de joc si sa marcam goluri. Nu o sa evitam contactul fizic, desi forta este avantajul celor de la Chelsea pentru ca sunt directi si agasanti, au puterea sa te puna sub presiune. Noi avem o sansa minunata sa ajungem in finala, iar eu impreuna cu jucatorii mei vom adormi gandindu-ne la acest lucru".

Didier Drogba, Chelsea:"Messi, Henry, Eto'o si Iniesta sunt in stare sa inscrie, dar noi avem si mai multi jucatori care pot marca pe Stamford Bridge. Mijlocasii, la fel ca si aparatorii nostri sunt capabili sa marcheze, asa ca golul poate veni din toate partile. Am fost un pic frustrat ca nu am putut marca in tur, insa ca atacant stii ca o sa ai parte de alte sanse de gol."(uefa.com)