Autocarul Stelei a fost atacat la iesirea din Bucuresti de un grup de huligani, care a inceput sa arunce cu bolovani. Lovit, polonezul Pavel Golanski a fost transportat de urgenta cu ambulanta la Spitalul Militar, unde medicii au constatat un traumatism cranio-cerebral. Golanski. "Echipa este in stare de soc", a spus Argaseala, presedintele Stelei, solicitand amanarea meciului de la Buzau. "Partida se va juca", declara Vali Alexandru, reprezentantul Ligii Profesioniste de Fotbal.

UPDATE:

16.15 Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru declara ca meciul dintre Gloria Buzau si Steaua se va disputa conform programarii, marti seara, de la ora 21.00. Oficialul Ligii spune ca a vorbit cu conducatorii echipei Steaua care se exprimasera mai devreme, in cursul zilei, ca vor amanarea meciului, intrucat echipa este in stare de soc. "Nu am primit nicio hartie si chiar daca as primi, nu pot lua o decizie fara intrunirea comitetului executiv. Toti oamenii din Liga sunt insa plecati in tara, la meciuri", explica Vali Alexandru.

Steaua confirma starea de fapt, printr-o declaratie a presedintelui Vali Argaseala: "Ne facem programul obisnuit, nu putem sa asteptam o eventuala reactie oficialilor. Ne pregatim pentru meci".

15.35 Galeria dinamovista care a facut deplasarea la Galati cu doua microbuze s-a intors in Bucuresti, Dinamo urmand sa evolueze contra Otelului fara sustinatori. Conform Prosport, suporterii nu au fost lasati de jandarmi sa mai ia parte la partida dupa incidentul cu autocarul ros-albastrilor.

UPATE 15.15 Valeriu Argaseala (sport.ro) "Golanski are sase copci, deci nu poate fi vorba de un atac minor".

UPDATE 13.30 Un microbuz cu suporteri dinamovisti a fost oprit de politisti la Urziceni. 17 persoane au fost retinute si sunt audiate la IPJ Ialomita, potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Daniela Salahoru.

Cristi Borcea: "Asa ceva nu se poate intampla, am ajuns prea departe. Sper ca acest suporter sa fie prins si sa stea dupa gratii multi ani. Eu sunt la Galati, cu echipa, dar ceea ce am vazut este socant. Acel suporter care a aruncat nu este altceva decat un huligan.

Sunt sigur ca organele de ordine o sa il prinda. Asa ceva nu se poate intampla nicaieri in lume. Trebuie luate masuri speciale pentru meciul de vineri seara. Atmosfera este deja incinsa, din cauza biletelor, dar trebuie sa facem totul ca ceilalti suporteri sa nu aiba de suferit. Dupa parerea mea, Dinamo si Steaua fiind echipele cu cei mai multi suporteri, ar trebui sa fie insotite de organele de ordine peste tot".

UPDATE 13.15 Fundasul dreapta Bogdan Mustata, de la echipa a doua, va fi cel care il va inlocui pe Pawel Golanski pentru partida de la Buzau.

"Golanski are un traumatism cranian deschis, insa jucatorul este in afara oricarui pericol", a declarat pentru Realitatea un cadru medical.

Valeriu Argaseala, presedintele Stelei (gsp tv): "In timp ce tranzitam localitatea Afumati, jucatorii erau atenti la un film care rula la televizoare si din senin a intrat prin partea dreapta a autocarului o piatra care l-a lovit in umar pe ofiterul de presa si a ricosat in capul lui Golanski. A venit imediat o salvare care l-a transportat pe jucator la spital. In mod cert el nu va putea juca la Buzau, desi era anuntat titular. Noi incercam sa reparam autocarul pentru a ne putea continua drumul pana la Buzau.

Toata echipa este socata, incidentul a avut un important impact psihologic.Nu putem sa spunem daca a fost vorba despre fani dinamovisti, dar in zona se afla o camera de luat vederi si ne vom da seama dupa inregistrari despre cine a fost vorba. Si daca am fi avut alaturi escorta din partea Jandameriei, probabil tot am fi fost loviti. Unde s-a ajuns daca o echipa-emblema a Romaniei este atacata in acest fel? Vom lua masuri de securitate sporite la derby-ul cu Dinamo".

"Suporterii lui Dinamo se deplaseaza la Galati pe un alt traseu. Nu excludem sa nu fi fost dinamovisti, dar nu din galerie. Nici nu stiu la ce ora joaca Steaua, este doar o coincidenta ca cele doua echipe bucurestene sa joace la aceeasi ora si cam in aceeasi zona a tarii. Jandarmeria vaneaza liderii de galerie", a declarat Mihnea Ionescu liderul galeriei Dinamo.

"Nu avem prea multe informatii. Jandarmeria nu era acolo, langa autocar, pentru ca echipa bucuresteana nu a solicitat acest lucru. Speram ca impreuna cu politia sa-i gasim pe agresori. Peste 1000 de jandarmi vor asigura ordinea la derbiul Steaua - Dinamo. Nu am stiut pe ce traseu se va deplasa autocarul echipei ros-albastre. Este o pata neagra aceste eveniment, mai ales ca cel ranit nu este un roman", a declarat Marius Teodorescu, purtator de cuvant Jandarmeria Romana, la gsp.tv.

Autocarul Stelei a fost atacat la iesirea din Bucuresti, in Afumati, de un grup de huligani, care a inceput sa arunce cu bolovani. Polonezul Pavel Golanski a fost transportat de urgenta cu ambulanta la spital. Stelistii se indreptau spre Buzau, acolo unde vor disputa un meci cu Gloria, partida din cadrul etapei a 29-a a Ligii 1.

Oficialii Stelei, aflati in autocar, au declarat ca grupul de persoane care i-a atacat ar putea fi format din suporteri dinamovisti, aflati in drum spre Galati, acolo unde Dinamo joaca impotriva Otelului.