UPDATE 14.40Aron Huzu, presedintele CCA: "Este ca o victorie pentru mine ca multi oameni de fotbal s-au gandit la mine. Dan Lazarescu va fi vicepresedinte. CCA va fi formata numai de oameni care nu au mai facut parte din Comisie. Trebuie sa aducem lucrurile la normal si dupa aia sa facem performanta. Sub nici o forma, sediul CCA nu va ramane la Casa fotbalului.

E prima oara cand aud despre masura aducerii de arbitri straini la derby-uri. Nu am cum sa comentez aceste masuri. Eu voi raspunde de ceea ce se va intampla dupa finalul stagiunii. Vom organiza o conferinta de presa in care vom expune toate ideile pe care le avem. Ma voi deplasa la Bucuresti pentru a discuta cu Dan Lazarescu despre planurile pe care le avem", a spus Huzu la Gsp tv.

Mircea Sandu, presedintele FRF: "A fost un CE extrem de important. Am discutat despre viitorul selectioner, despre noul sef al CCA, altfel spus despre viitorul fotbalului romanesc. Am prezentat sondajul pe care l-am făcut cu cluburile din primele trei ligi, un sondaj mai mult estimativ, pentru ca decizia de numire a apartinut Comitetului Executiv. Primul a fost Huzu, cu 22 de voturi, apoi Craciunescu, cu 10. Oricum, domnul Huzu a fost ales in fruntea CCA, in urma voturilor din Comitetul Executiv. A avut 8 voturi din 11. Dan Lazarescu va fi prim vice-presedinte, o functie care nu a existat pana acum, dar pe care am introdus-o acum. A fost votat cu 10 voturi pentru si o abtinere".

Aron Huzu este noul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Fostul arbitru a fost ales de Comitetul Executiv al FRF dintr-o lista de cinci candidati intocmita de Mircea Sandu. Huzu il inlocuieste pe Gheorghe Constantin in fruntea CCA, dupa ce acesta si-a dat demisia inainte de a fi arestat preventiv sub acuzatia de luare de mita. In functia de vicepresedinte a fost ales Dan Lazarescu.

Huzu a fost ales cu 8 voturi din 11. Comitetul Executiv a avut de ales dintre Aron Huzu, Ion Craciunescu, Vasile Avram, Dan Lazarescu si Cornel Sorescu.

"Am fost candidat pentru functia asta si inainte, dar nu stiu daca FRF ma agreeaza pe mine. Probabil ca presedintele federatiei analizeaza situatia acum. Nu stiu daca as accepta, trebuie sa analizez si eu situatia, am o afacere in Paltinis, trebuie sa ma ocup de ea, nu stiu daca timpul imi permite. E o functie care implica foarte multa munca, foarte mult timp. Acum, important este sa duca cineva acest campionat, unul foarte puternic dupa mine", a spus Huzu cu cateva zile in urma.

Fostul presedinte al CCA, Gheorghe Constantin, retinut preventiv pentru 29 de zile in acelasi caz, si-a trimis, la 15 aprilie, demisia prin fax la sediul FRF.