Dupa ce a primit votul favorabil al Comitetului Executiv al FRF, Razvan Lucescu a fost ales noul selectioner al primei reprezentative a Romaniei, fostul tehnician al Rapidului urmandu-i lui Victor Piturca pe banca tehnica a tricolorilor. "Am avut un Comitet Executiv deosebit de important. In unanimitate Razvan a fost votat drept noul selectioner al Romaniei", a declarat Mircea Sandu intr-o conferinta de presa. Lucescu Jr. i-a propus lui Bogdan Stelea functia de antrenor secund, portarul Brasovului precizand ca este o oferta care-l intereseaza.

Lucescu Jr a fost ales pentru ca are experienta in Europa, stie sa-si motiveze foarte bine jucatorii, a facut performanta cu Rapid ,iar in plus are o relatie foarte buna cu presa (spre deosebire de Victor Piturca).

Razvan Lucescu va primi 250.000 de euro pe an (pe jumatate fata de cat primea Victor Piturca, fostul antrenor), iar daca va reusi calificarea Romaniei la EURO 2012, antrenorul Brasovului va primi un bonus de 500.000 de euro.

"Fac ceva ce-mi place si as fi continuat si fara sa ajung selectioner. Este o mare onoare pentru mine, dar in acelasi timp stiu ca voi avea o foarte mare responsabilitate. Obiectivul este calificarea nationalei la EURO 2012. Am fost placut suprins ca Victor Piturca sa ma propuna. Trebuie sa termin campionatul cu Brasov, dar recunosc ca ma gandesc si la nationala. Nu am nicio emotie privind vestiarul primei reprezentative", a declarat Razvan Lucescu (noul selectioner al Romaniei), la gsp.tv.

"Il felicit (nr pe Razvan Lucescu) si sper sa facem treaba buna impreuna. Nu conteaza prea mult cine este antrenor, atata timp cat vor fi rezultate. Nu este atat de importanta varsta noului selectioner. Nu conteaza ca Razvan nu a jucat niciodata la nationala", a declarat Razvan Rat la Sport.ro.

"Se va face alta selectie, nu stiu daca in cel mai scurt timp, probabil pentru campania urmatoare. Va fi o cu totul alta disciplina si sper din toata inima sa aiba rezultate si mult succes. Ii prevad un viitor mare lui Razvan", a declarat Danut Coman (la gsp.tv), portarul Brasovului, despre numirea lui Razvan Lucescu pe banca primei reprezentative.

"Nu exista nicio clauza ca el sa plece la prima reprezentativa, dar evident ca va pleca la echipa nationala. Ma bucur din tot sufletul pentru el, dar despre noi mi se rupe sufletul. Suntem intr-o relatie prea buna ca sa-i pun vreo piedica lui Razvan. A fost ales pentru ca este cel mai bun, din toate punctele de vedere. Cred ca este mai bun si decat Mircea Lucescu, lucreaza mai mult decat el", a declarat Ioan Neculaie (patronul Brasovului) la gsp.tv.

"Este o hotarare inteleapta aceasta alegere a lui Razvan Lucescu. Poate sa dea forta unui grup, mai ales ca exista individualitati de marca la o echipa nationala. Este un tip civilizat, care poate sa uneasca un grup si sa le dea o energie pozitiva. Este un tip care nu pacaleste fotbalul si care respecta niste reguli. In plus, a avut si rezultate", a declarat Marian Iancu (presedintele FC Timisoara) la gsp.tv.

"Ne doream sa avem un selectioner si speram sa facem rezultate bune impreuna. Este bine ca avem un antrenor tanar, asa am si la echipa de club. Acesta nu poate sa fie decat un lucru bun. Razvan se va face respectat si cred ca nu vom avea probleme. A demonstrat ca are toate calitatile pentru a face performanta", a declarat Ciprian Marica (la gsp.tv).

"Am avut un Comitet Executiv deosebit de important. In unanimitate Razvan a fost votat drept noul selectioner al Romaniei. Ionut Lupescu a vorbit individual cu posibilii antrenori ai tricolorilor, iar propunerea i-a apartinut in totalitate", a declarat Mircea Sandu intr-o conferinta de presa.