Barcelona si Chelsea se intalnesc intr-o semifinala de vis in Champions League, duelurile dintre cele doua super echipe din ultimele sezoane fiind adevarate show-uri. Catalanii disputa in aceasta saptamana doua finale, pe langa disputa cu londonezii elevii lui Guardiola urmand sa intalnesca la finalul saptamanii pe Real Madrid. De cealalta parte, The Blues vizeaza un rezultat mare pe Nou Camp care sa-i dea sperante in perspectiva returului.

Echipe probabile:

FC Barcelona: 1 Valdes - 22 Abidal, 3 Pique, 5 Puyol, 20 Alves - 8 Iniesta, 24 Toure, 6 Xavi - 14 Henry, 9 Eto'o, 10 Messi

Chelsea: 1 Cech, 17 Bosingwa, 26 Terry, 33 Alex, 2 Ivanovic - 13 Ballack, 8 Lampard, 5 Essien - 15 Malouda, 11 Drogba, 21 Kalou

Absent Barcelona: Gabriel Milito

Absent Chelsea: Ashley Cole

''Nu vad nicio oboseala la jucatorii mei. Suntem ca o masina'', a declarat Josep Guardiola inainte de partida cu Chelsea.

Interesant este faptul ca Barca a fost eliminata de echipe din Premier League in ultimele doua sezoane, FC Liverpool in 2007 si Manchester United in 2008. In plus, catalanii nu au castigat in ultimele patru dispute de pe propria arena in duel cu echipe din Albion.

De asemenea, Barcelona a triumfat in 4 din ultimele 9 semifinale disputate in Champions League, in timp ce Chelsea a castigat doar o data (sezonul trecut).

In C1, cele doua formatii s-au intalnit de trei ori in faza eliminatorie, ibericii califindu-se de doua ori (ultima data in 2006, faza optimilor, a fost 2-1 pentru Barca pe Stamford Bridge si 1-1 pe Nou Camp).

Disputa de la Barcelona va fi arbitrata de o brigada germana, la centru fiind Wolfgang Stark, ajutat de Jan-Hendrik Salver si Mike Pickel.