FC Timisoara mai are de asteptat pana sa-si primeasca cele sase puncte inapoi. Si asta doar pentru ca FIFA a confundat echipa banateana cu cea a lui Cornel Penescu, FC Arges.

Oficialii forului european au urmarit primul meci din sezonul 2008-2009 a Ligii I, in care FC Timisoara a jucat cu FC Arges. Banatenii au evoluat in echipamentul galben-negru, iar adversarii in alb-violet. "Cei de la FIFA au cerut un nou termen pentru a se putea apara. In momentul in care se urmareau DVD-urile cu inregistrarile partidelor in care noi am fi jucat in violet, domnul Iancu a sesizat ca cei de acolo credeau ca noi suntem FC Arges. Atunci, patronul le-a spus ca noi sintem BKP, nu PIC. Pronuntarea trebuia sa fie comunicata pe 29 Aprilie, acum TAS-ul ne-a spus ca totul se va decide pana la finalul lui mai", a declarat presedintele FC Timisoara, Gheorghe Chivorchian, pentru postul de televiziune Sport.ro.

Patronul Marian Iancu le-a explicat celor de la FIFA care e diferenta intre PIC si BKP: "Ei au urmarit meciul din prima etapa, in care am jucat cu FC Arges. Noi am jucat cu tricouri galbene, insa ei au crezut ca cei in alb-violet suntem noi. In urmatoarele meciuri am jucat in alb-albastru. In cele din urma au realizat si ei ca noi avem pe piept BKP si cei de la Arges au PIC. In privinta site-ului, s-a dovedit ca el nu este in proprietatea noastra".

Daca FIFA le inapoiaza banatenilor cele sase puncte de penalizare, FC Timisoara devine lider in campionatul Ligii I, cu 3 puncte in fata dinamovistilor.