Arbitrii Marcel Savaniu (asistent) si Sorin Corpodean (central), precum si vicepresedintele autosuspendat al CCA, Marcel Lica, au fost arestati, preventiv, pentru urmatoarele 29 de zile de catre Tribunalul Arges. Cei trei sunt acuzati de luare de mita in "cazul Penescu", DNA-ul cercetand in aceste momente daca acestia au favorizat in vreun fel echipa FC Arges.

Partidele pentru care cei trei sunt acuzati de luare de mita sunt:

FC Vaslui - FC Arges 0-1

FC Arges- Otelul 3-2

FC Arges - Craiova 1-1.

Conform acuzatorilor, banii pentru Savaniu, Corpodean si Lica (sume care incepeau de la 2000 de dolari) ar fi venit din partea finantatorului FC Arges, Cornel Penescu.

Decizia magistratilor de la Pitesti a fost pronuntata in cursul zilei de joi, intr-o sedinta publica la care au luat parte si cei trei acuzati de luare de mita.

"Ma asteptam sa apara toate aceste lucruri. Fotbalul este la fel de putred cum este mass-media, agricultura si multe alte domenii din Romania. Nu exista padure fara uscaturi. Ei nu sunt un pericol social, dar asta este legea. Nu am avut niciodata senzatia ca meciurile echipei FC Arges sunt trucate, mai ales ca Penescu era cel care striga cel mai mult hotii", a declarat Dumitru Dragomir, seful LPF, la Realitatea TV.

"100% sunt conducatori de cluburi care au facut mult mai multe decat Penescu, dar nu pot fi acuzati pentru ca nu exista probe impotriva lor", a declarat Adrian Mititelu, patronul Craiovei, la Realitatea TV.

"Acesti oameni nu vor mai face parte din structura fotbalului romanesc, indiferent daca vor fi gasiti nevinovati", a declarat Mircea Sandu la Realitatea TV.

Conform DNA, acestia sunt acuzati de urmatoarele:

DNA: In schimbul mitei, Corpodean a avantajat FC Arges la un meci din 2008 (partida incriminata este FC Vaslui - FC Arges, scor 0-1, disputata in 19 octombrie 2008). Corpodean a luat 15.000 de dolari de la Liviu Facaleata, persoana de incredere a lui Cornel Penescu.

DNA: Savaniu a primit 3000 de dolari pentru a favoriza Argesul la o partida din Liga 1.(FC Arges - Otelul Galati 3-2)

DNA: Marcel Lica (observator federal) a cerut 2000 de dolari tot pentru acelasi meci ca si Marcel Savaniu (nr. FC Arges - Otelul Galati 3-2).