Steaua si CFR au remizat, scor 1-1 (goluri Moreno 54' si Culio 9'), la capatul unei partide in care gazdele au avut un plus mare in joc fata de oaspeti. Disputa a avut de toate, goluri, jucatori eliminati, spectacol si mult nerv. Ros-albastrii au facut o adevarata risipa de energie, jucatorii lui Marius Lacatus izbutind unul dintre cele mai bune jocuri din actuala stagiune. De partea cealalta, campioana a evoluat minute bune in superioritate numerica, dar CFR-ul nu a speculat situatia, fiind departe de formatia care a castigat titlul anul trecut.

Steaua a dominat in mare parte partida cu CFR Cluj, cu toate ca elevii lui Marius Lacatus au evoluat minute bune cu un jucator mai putin pe teren (Lovin a fost eliminat in minutul 42)

Campioana a practicat un fotbal italienesc, Culio marcand in minutul 9 la singura faza mai periculoasa pe care formatia din Gruia a avut-o in primul mitan.

Kapetanos, Pedriel si Bogdan Stancu il pun in evidenta pe Stancioiu, ocaziile stelistilor fiind rarisime. Steaua nu castiga derbiul cu CFR, desi partida de miercuri seara a fost una dintre cele mai reusite din actuala stagiune pentru vicecampioana Romaniei.

"Dupa gol, CFR-ul nu si-a mai creat situatii clare. E greu cand ratezi atatea ocazii si nu reusesti sa marchezi. Vreau sa-mi felicit echipa pentru jocul din seara asta si imi da sperante ca ne putem apropia de titlu. Atata timp cat mai sunt sanse matematice la titlu, trebuie sa avem incredere, sa acumulam puncte. Nu ne dam batuti", a declarat Marius Lacatus.

"A fost un meci spectaculos, e un rezultat bun, dar nu am stiut sa profitam de superioritatea numerica. Dupa golul lui Culio am pierdut din calitatea jocului, din organizare. Steaua e o echipa buna. Dupa 1-0 ne-am relaxat", a spus Antonio Conceicao, antrenorul CFR-ului.

"Clujul a fost partenerul nostru de antrenament. Arbitrajul nu s-a ridicat la nivelul jocului. Am facut toate fazele, mai putin finalizarea. Am avut mai multe ocazii acum decat in tot returul. Daca jocurile sunt cum au fost si in etapa asta si in etapa trecută, atunci mai exista sanse la titlu. Lobont reprezintă un procent foarte mare din echipa Dinamo", a precizat Valeriu Argaseala la finalul partidei.

"Nu imi vine sa cred ca nu am castigat, dar fotbalul se joaca pe goluri, nu pe ocazii! Nu comentez arbitrajul Treaba mea e sa joc cat mai bine!", a declarat Sorin Ghionea la gsptv.

Steaua: 1 Zapata, 2 Ogararu, 3 Goian, 10 Dayro Moreno, 14 Toja, 18 Petre Marin, 20 Lovin, 24 Ghionea (cpt), 28 Bogdan Stancu, 30 Tiago, 35 Kapetanos

CFR Cluj: 44 Stancioiu, 4 Panin (cpt), 6 Muresan, 8 Peralta, 9 Traore, 15 Alcantara, 16 Dario Flores, 17 Yssouf Kone, 19 Culio, 31 Dani, 33 Pereira