Incoltit din toate partile, cu un scandal imens in Liga 1, acolo unde o parte dintre arbitri si seful CCA sunt acuzati de luare de mita, cu suporterii protestand impotriva lui la aproape fiecare meci al tricolorilor, Mircea Sandu incearca un ultim tun pentru iesirea din criza: Mircea Lucescu. Un antrenor asteptat de zeci de ani sa linisteasca apele involburate ale nationalei si sa salveze scaunul tot mai clatinand al Nasului. Si atunci, apare intrebarea: este bine ca Il Luce sa vina intr-un asemenea moment la carma nationalei?

Pentru a-si reface imaginea, Sandu a precizat (intr-o emisiune la TVR 1) ca isi reproseaza faptul ca nu l-a demis pe Victor Piturca dupa Campionatul European, desi pana nu cu multe saptamani in urma preciza pe majoritatea canalelor media ca echipa nationala are un antrenor si ca Piturca este cea mai buna varianta pentru tricolori.

"Imi reprosez ca am continuat cu Piturca dupa Campionatul European, ca nu am schimbat selectionerul atunci, avand in vedere ceea ce s-a intamplat dupa. El a spus ca va urma o cadere, ca suntem pe un trend descendent, poate ca trebuia sa incheiem de atunci. Nu as vrea sa fac analize acum, dar daca Sapunaru joaca la Porto si Nicu joaca la Hertha, cred ca ei ar fi putut juca si la echipa nationala", a declarat Mircea Sandu la TVR1.

"Am discutat cu Ionut Lupescu in principiu pentru preluarea postului de selectioner si am sa-i dau un raspuns intr-o saptamana. Sansele sa accept sunt minime, chiar spre zero. Eu sunt tentat sa raman la o echipa de club. Nu pot sa ies din genul acesta de activitate, de zi cu zi", a declarat Mircea Lucescu dupa calificarea Sahtiorului in semifinalele Cupei UEFA.

Mircea Lucescu este, in acest moment, tehnicianul care ar face ca peste toate lucrurile negative legate de echipa nationala (scandalurile dintre suporteri pe de-o parte, jucatori si oficiali pe da alta, precum si evolutia dezamagitoare din preliminariile Cupei Mondiale de Fotbal) sa se treaca mult mai usor.

Il Luce este pentru Mircea Sandu si compania luminita de la capatul tunelului, sansa ca actuala conducere a FRF-ului sa continue munca de la Casa Fotbalului ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat in ultima perioada pe taramuri mioritice.