Fostul patron al clubului FC National, Constantin Iacov a povestit la postul de televiziune Sport.Ro cateva dintre episoadele murdare ale fotbalului romanesc din ultimii ani. El spune ca Mircea Sandu si Mitica Dragomir se tem de ce va urma in operatiunea declansata luni dimineata, intrucat nu stiu ce dovezi a strans DNA-ul.

"Corpodean mi-a recunoscut ca trebuia sa ma faca la un meci!"

Iacov spune ca arbitrul Sorin Corpodean i-a spus acest lucru sub influenta alcoolului si ca a explicat si de ce nu a reusit sa il "faca" - pentru ca National jucase prea bine.

"Scena in care Gino Iorgulescu l-a alergat pe Zotta era regizata pentru a ascunde un blat!"

Povestea este veche din 1999: la un meci FC National-Rapid (disputat spre finalul campionatului), presedintele bancarilor Gino Iorgulescu l-a alergat pe arbitrul Constantin Zotta pentru ca validase un gol al Rapidului (marcase Iencsi, iar scorul devenise 3-1 pentru Rapid).

Iacov a declarat joi ca episodul era regizat, un truc menit sa ascunda faptul ca de fapt National cedase oricum meciul rapidistilor. In acel an, Rapid a castigat titlul, iar arbitrul Constantin Zotta a devenit ulterior oficial al clubului din Giulesti.

"Mi s-au oferit 500.000 de euro pentru a da un meci Vasluiului!"

Episodul s-ar fi petrecut in 2005, cand Iacov a primit din partea lui Alex Radulescu (fost sef al sindicatului jucatorilor, aflat astazi in puscarie) sa cedeze un meci cu Vaslui, contra unei jumatati de milion de euro. "Nu am acceptat", sustine Iacov.

"Blat cu Dinamo"

"Cristi Borcea are o problema uriasa acum, dupa operatiunea DNA - se teme de ce ar fi putut inregistra in biroul sefului arbitrilor, Gheorghe Constantin!", a declarat Iacov la sport.ro, confirmand informatiile potrivit carora managerul lui Dinamo, Cristi Borcea, avea acces liber la fostul sef al arbitrilor.

Cu cateva zile mai devreme, Iacov denuntase un blat facut de Dinamo cu cativa jucatori ai Nationalului: "La finalul campionatului din 2007, Dinamo a castigat prin blat!". Dupa acea declaratie, Dinamo si Cristi Borcea l-au dat in judecata pe Iacov.