Arestarea patronului lui FC Arges, Cornel Penescu, si a presedintelui CCA, Gheorghe Constantin, nu a produs panica printre arbitrii romani. Aflati in centrul atentiei, "fluierasii" dramatizeaza si sunt gata sa jure pe Cartea Sfanta, chiar in Saptamana Mare, ca ei nu au primit mita pentru a favoriza vreo echipa.

Aurelian Bogaciu: "Nu m-a sunat nimeni in legatura cu acest scandal. Eu ma pregatesc, in continuare, sa plec la un meci unde am fost delegat. Am vorbit doar cu colegul meu Marcel Savaniu care nici el nu era la curent cu nimic din cele vehiculate in presa. Nu am vorbit niciodata cu domnul Penescu. Trebuie sa fii nebun sa faci asa ceva, mai am inca 18 ani de arbitraj, nu are rost sa ma bag in tampenii. Cand am gresit, am recunoscut, dar nu m-am bagat niciodata in chestii de genul asta. Si ceilalti arbitrii sunt socati, nu stiu nimic, sunt speriati, au si ei familii "(sptfm).

Tiberiu Lajos: "Eu nu fac parte din 'Sistem'! Aceste acuzatii nu provin de la DNA, ci au fost rostite de avocatul domnului Penescu si acesta nu a pomenit numele meu. Am sufletul curat, nu am primit nimic si nu am vorbit cu domnul Penescu. Nu am fost anchetat, cercetat, iar DNA-ul nici nu mi-a pomenit numele. Nu mi-a fost perchezitionata casa de catre DNA.

Au fost tentative de aranjamente pe care le-am respins si apoi nu am mai fost solicitat pentru ca s-a vazut ca nu sunt sorti de izbanda cu mine. Probabil ca am fost luat in vizor pentru toate greselile facute de mine pe parcursul carierei. Mai ales pentru ca acestea au fost foarte mediatizate", a mai spus Lajos la Realitatea.

Cristi Nica: Sunt consternat, e incredibil ce se intampla. E o acuzatie destul de grava, eu nu am fost instiintat. Sunt liber, inca nu am primit niciun semnal. Am inteles ca e venita pe axa lui FC Arges. Eu nu am arbitrat FC Arges deloc anul asta, nu am nicio legatura. Nu este posibil sa-mi fie terfelit astfel numele si o sa actionez in judecata pe cei care au aruncat cu noroi intr-o cariera de arbitru ca a mea".

Marcel Savaniu: "Nu am nicio informatie, am ramas consternat de ceea ce se discuta. Nu am primit nimic oficial, nici de la federatie, nici de la DNA, doar ce am auzit din presa. Eu n-am arbitrat niciunul din acele meciuri suspecte, care au aparut in presa"(antena 3).