Mircea Sandu, presedintele FRF, a vorbit, in cadrul unei conferinte de presa, despre situatia in care se gaseste fotbalul romanesc, boss-ul de la Casa Fotbalului fiind de parere ca situatia existenta (retinerea lui Cornel Penescu si acuzatii legate de cumpararea unor arbitri) nu-l surprinde. In alta ordine de idei, Nasul a mai precizat ca a auzit unele zvonuri conform carora intr-o partida din utima etapa de Liga 1 se vor marca mai mult de trei goluri, iar ulterior informatia a fost confirmata.

Vezi aici ce a declarat Mircea Sandu despre situatia si ultimele scandaluri din fotbalul romanesc:

  • Am primit un telefon la ora 7:20 cum ca s-a pus sigiliu pe biroul sefului CCA, Gheorghe Constantin. Nu este o situatie placuta pentru FRF. Am fost acuzat ca am dat foloase necuvenite, dar am castigat fiecare proces. Cei trei arbitri ar trebui protejati de presa, nu au fost inca implicati in acest scandal.
  • Domnul Constantin discuta cu reprezentantii DNA, nu a fost retinut. Comisia de Arbitri este autonoma, doar presedintele acestui for are legatura cu FRF-ul. Daca se intampla ceva cu Gheorghe Constantin, atunci va numi pe cineva sa faca delegarile.
  • Poate ca ma asteptam pe undeva la asemenea lucruri. S-a intamplat in Italia, in Polonia, in Serbia, era normal sa vina si spre noi. Italia dupa scandalul Calciopoli a iesit campioana mondiala.
  • In ceea ce ma priveste nu am nicio emotie, nu sunt implicat in nimic. Despre fotbal trebuie sa vorbeasca antrenorii, jucatorii, nu cei care baga niste bani. Nu eu ii corup pe cei care arbitreaza partidele, ci conducatorii de club. Ei trebuie anchetati.
  • Mi-a ajuns la ureche o informatie pe linie de case de pariuri ca un meci din ultima etapa se va termina la o diferenta de cel putin trei goluri, si asa a fost. Nu sunt de acord cu arbitri straini, in pofida acestor evenimente.
  • Cei care sar la gatul arbitrilor sunt adevaratii corupatori. Domnul Constantin va trebui sa mearga la Pitesti, acolo unde va da in continuare declaratii la DNA.
  • Este aberant sa credem ca mai avem sanse de calificare. Sunt de acord sa ii dam o despagubire lui Victor Piturca, dar doar atat. Daca nu vrea, este treaba lui.
  • Daca ramanem fara arbitri, sunt de acord sa aduc din strainatate, dar numai in acest caz de urgenta. Ancheta este in derulare, astept si eu cu interes verdictul.