Ofiteri ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-au prezentat (luni de dimineata) la Casa Fotbalului, in baza unui mandat emis de Serviciul Teritorial Pitesti, acolo unde au sigilat biroul presedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin. Boss-ul fluierasilor a intrat in vizorul DNA dupa ce autoritatile l-au retinut pentru 24 de ore pe Cornel Penescu (patronul Argesului) pentru dare de mita catre unii dintre subalternii sai. Este vorba despre aproximativ 54.000 de euro si 290.000 de lei care ar fi luat drumul buzunarelor arbitrilor.

Mai citeste si FC Arges - CS Otopeni/ Povestea partidei cu iz de blat de pe "Nicolae Dobrin"/ Mircea Sandu: Am auzit zvonuri ca intr-un meci se vor da mai mult de trei goluri, iar informatia a fost confirmata / Cine este Cornel Penescu/ Vezi ce a facut patronul lui FC Arges de cand a intrat in fotbal

Meciurile care au trezit interesul DNA-ului sunt urmatoarele:

Gloria Bistrita-FC Arges (31 octombrie 2008, scor 2-0),

FC Brasov-FC Arges (15 martie 2009, scor 1-0)

FC Arges-Universitatea Craiova (3 octombrie 2008, scor 1-1)

Vezi aici momentul in care Cornel Penescu este ridicat de catre DNA:

18.45 "Meciul din tur dintre Gloria Bistriţa si FC Arges a fost foarte corect, nimeni nu s-a plans de arbitraj. Daca toate acuzatiile sunt adevarate, atunci nu exista alta varianta decat ca FC Arges sa fie retrogradata", a precizat Ioan Horoba, directorul general al celor de la Gaz Metan Medias, citat de NewsIn.

17.42 "Nu cred ca Penescu a mituit vreun arbitru, nu avea motive", a declarat Jean Padureanu, conducatorul Gloriei Bistrita, la gsp.tv despre cazul de mita in care este implicat Cornel Penescu

17.35 Gheorghe Constantin, seful CCA, a ajuns in incinta sediului DNA Pitesti, acolo unde va fi chestionat in legatura cu cazul de dare de mita in care sunt implicati unii arbitri din Liga 1

17.00 "Lozul mare e in alta parte, nu la Penescu. Pentru ce se bate el? Lupta mare e la Champions League, acolo de unde vin milioanele de euro. Nu a aparut nimic din zona aceea, sa vedem ce se va intampla in continuare", a declarat Adrian Porumboiu (patronul FC Vaslui) la gsp.tv despre retinerea lui Cornel Penescu.

16.35 Gheorghe Constantin a plecat intr-o masina a DNA catre Pitesti, acolo unde va fi audiat

15.20 Conform spuselor lui Mircea Sandu, Gheorghe Constatin va fi nevoit sa mearga, in cursul zilei de luni, la Pitesti, acolo unde va continua ancheta.

14.45 Gheorghe Constatin se afla in continuare la sediul FRF, acolo unde seful arbitrilor le pune la dispozitie anchetatorilor toate documentele pe care acestia le solicita.

14.00 Procurori ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie discuta in continuare cu Gheorghe Constantin, seful CCA.

13.35 Arbitrul Mihaita Ianovschi, care este si antrenor la juniorii clubului pitestean, se afla si el in atentia DNA, acesta fiind (dupa spusele lui Florentin Florescu - avocatul lui Cornel Penescu) acuzat ca a fost promovat cu ajutorul finantatorului Argesului pentru a ajunge sa conduca partide din Liga 1 (pentru a-i ajuta indirect pe alb-violeti), conform newsin.

13.22 "Sunt mult mai multi implicati in tot acest scandal, iar Ovidiu Hategan este unul dintre arbitri despre care se spune ca este de tip telecomanda, la butoane, cu toate ca are valoare", a declarat Adrian Mititelu la gps.tv.

13.10 Cornel Penescu este acuzat de dare de mita de 54.000 de euro si 290.000 de lei catre Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu si Tiberiu Lajos

13.05 Au loc perchezitii la sediul PIC (proprietatea lui Cornel Penescu) si la clubul FC Arges, din aceste locatii se ridica in aceste momente tot felul de acte

13.00 "A fost un meci fara probleme, ambele echipe ne-au felicitat pentru evolutie la finalul disputei. FC Arges a facut un meci bun, a meritat victoria. Nu am discutat niciodata cu domnul Penescu la telefon. Nu ma tem de nimic, sunt curat", a declarat Tiberiu Lajos (a arbitrat partida Otopeni - FC Arges 1-2), la RTV.

12.55"Domnul Penescu este retinut pentru 24 de ore. Este vorba de dare de mita. Se vehiculeaza sume mici de bani (intre 4 si 5 mii de dolari), dar repetate. DNA spune ca banii ar fi fost dati unor arbitri", a declarat Florentin Florescu, avocatul lui Cornel Penescu la RTV.

12.40 "Daca s-a ajuns la astfel de lucruri, inseamna ca exista probe. Nu poate fi initiat un act de coruptie fara corupator. Singurii care pot promova interese sunt conducatorii de club. Undeva trebuie sa existe si printre noi, investitorii, oameni care impart banii in mai multe directii", a declarat Marian Iancu, patron FC Timisoara la gsp.tv.

12.35"Am stiu clar ca a fost ceva necurat la meciul cu Arges. Penescu este amicul meu, dar nu ma asteptam sa dea bani ca sa fiu furat. Eu nu as fi facut asta pentru nimic in lume. Daca Universitatea Craiova nu era furata de arbitri, acum eram pe primul loc", a declarat Adrian Mititelu (patronul Craiovei) pentru prosport.ro.

12.25 Partidele suspectate de DNA sunt: Gloria - FC Arges 2-0, FC Arges - Universitatea Craiova 1-1 si FC Brasov - FC Arges 1-0

12.20 Gheorghe Constantin (seful CCA) la ajuns la sediul FRF, acolo unde discuta cu procurorii DNA. In aceste momente are loc predarea documentelor FRF catre DNA

12.00 Cornel Penescu a fost retinut pentru 24 de ore de catre DNA, acesta fiind cercetat pentru dare de mita. Dupa primele date, se pare ca este vorba despre partidele argesenilor cu Gloria Bistrita, FC Brasov si Universitatea Craiova. Arbitrii implicati in acest scandal sunt Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu, Cristian Nica si Marcel Lica.

11.30 DNA-ul controleaza actele existente la sediul clubului FC Arges. "Controlul este legal, asteptam si noi sa vedem despre ce este vorba", Cristian Minca, presedinte FC Arges.

10.50 Cornel Penescu si fratele sau, Ilie, se afla la sediul DNA Pitesti, acolo unde sunt audiati in aceste momente.

"S-au intamplat lucruri unde au intervenit organele statului si in campionate mai puternice, cum ar fi in Italia, in Cehia. In fotbalul romanesc se intampla atatea lucruri pentru ca FRF-ul a dat dovada de foarte multa toleranta. Daca ei nu sunt in stare sa faca dreptate, atunci trebuie sa intervina statul. Din anul 1981 nu a mai fost un asemenea scandal in fotbalul romanesc, ceea ce inseamna ca nimic nu s-a mai intamplat rau la noi pentru ca nu avem probe", a declarat la Realitatea TV, Ion Craciunescu, fostul conducator al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Descinderile procurorilor DNA il vizeaza si pe Cornel Penescu, patronul echipei FC Arges, partida de duminica dintre FC Arges si CS Otopeni fiind luata in vizor ca una care nu s-a disputat in totalitate pe terenul de joc.

"Am auzit ca au venit procurorii la sediul clubului FC Arges. DNA-ul trebuie sa isi faca datoria, nu stiu eu ce ancheteaza. Partida cu Otopeniul a fost una curata, meciul s-a terminat egal. Nu stiu despre ce este vorba", a declarat Cornel Penescu, patronul FC Arges, intr-o interventie la Realitatea TV.

"Stiu ca am luat un punct cu Pitestiul, ne-am bucurat in vestiar si cam atat. Nu avem ce sa le reprosam arbitrilor, poate doar un 5% unuia dintre tusieri care a tinut cu gazdele. Am avut suspiciuni de blaturi din 1990 pana in ziua de azi, dar este doar o impresie personala. Exista meciuri aranjate in fotbalul romanesc. In tur am pierdut cu 2-1 si nu au fost probleme de arbitraj. Nimeni nu ne-a contactat sa arajam vreun meci", Lucian Ionescu, director de imagine Otopeni, la Realitatea TV.

"Au venit in jurul orei 8, in baza unui mandat trimis de la Pitesti. Biroul sefului CCA, Gheorghe Constantin, a fost sigilat. Activitatea in Casa Fotbalului se desfasoara normal", a declarat Paul Zaharia, ofiterul de presa al FRF, la RTV.

Ancheta DNA a demarat din 2008, cu ocazia partidei tur, atunci cand argesenii au invins cu scorul de 2-1. Oaspetii stadionului Astra din Ploiesti ar fi primit mult prea usor o lovitura de la 11 metri, in timp ce un gol al gazdelor (care ar fi fost perfect valabil) a fost anulat. Arbitrajul acelei partide a starnit multe discutii. Disputa retur, de duminica, a fost si ea luata in vizor, gazdele fiind acuzate ca nu si-ar fi aparat corect sansele in cea de-a doua repriza.