Steaua nu reuseste decat un egal, scor 1-1, impotriva Farului, una dintre candidatele la retrogradare, iar jocul ros-albastrilor ar putea fi sintetizat astfel: comun, banal, plictisitor. Reusita lui Bogdan Stancu (55') parea sa aduca linistea in Ghencea, dar golul lui Chico (72') ii face pe marinari sa plece cu un punct (absolut meritat) din Bucuresti.

Steaua incepe timid partida cu Farul, senzatia generala fiind aceea ca elevii lui Lacatus s-au prezentat pentru o partida amicala. Prima faza importanta a disputei i-a apartinut lui Bacila (24'), lobul constanteanului trecand putin pe langa poarta lui Zapata. Era primul semnal de alarma ca apararea ros-albastrilor nu functioneaza.

Pana la pauza mai iese in evidenta doar Dayro Moreno, varful adus pentru doua milioane de dolari protestand in momentul in care a fost schimbat (mai mult decat intemeiat) de Marius Lacatus.

Cea mai mare ocazie a partidei apartine Farului, Zapata respingand cu piciorul un sut bine plasat al lui Matel. Contrar cursului jocului, Steaua deschide scorul prin Bogdan Stancu (55'), iar tribunele incepeau sa spere intr-un succes.

Faza partidei avea sa se consume in minutul 72, atunci cand o combinatie intre Vukomanovici si Chico face sah-mat o aparare visatoare a vicecampioanei Romaniei.

Steaua preseaza pe final de partida, dar fazele gazdelor sunt lente si previzibile. Meciul se termina 1-1, iar pentru Ogararu, Zapata si compania prezenta in viitoarea editie a cupelor europene devine mai mult o utopie.

"Nu ma asteptam ca in acest retur sa avem aceste rezultate slabe. Este o situatie jenanta si sper sa iesim din ea. Toti baietii trebuie sa scoata formatia din aceasta situatie. Eu inca mai sper sa prindem o cupa europeana. Rezultatele contracandidatelor ne avantajeaza, dar nu am stiut pana acum sa profitam. Nu ma plang de lotul pe care-l am la dispozitie si stiu ca baietii pot mai mult. Fiecare vede fotbalul cum vrea, dar de pe banca se vede altfel. Cand ai rezultate, toti sunt alaturi de tine, dar in momentele mai dificile, atunci cand jocul nu merge, pierzi sprijinul suporterilor", a declarat Marius Lacatus (intr-o interventie la Antena 1) la finalul partidei ros-albastrilor cu Farul.

"Aratam ca o echipa blocata in acest moment, cauza cred ca este una psihologica. Comportamentul lui Dayro Moreno nu este una a unui jucator profesionist. Modul cum s-a comportat nu poate fi acceptat. Absentele multe au contat enorm in economia rezultatului final", a declarat Valeriu Argaseala la Antena 1.

"Suntem multumiti de acest rezultat, ne asteptam sa luam macar un punct din Ghencea. Suntem intr-o zona periculoasa in clasament, iar acest egal este foarte important", a declarat George Curca la finalul meciului din Ghencea.

Steaua: 1. Zapata - 18. Marin, 17. Baciu, 15. Tudose, 2. Ogararu - 9. Semedo, 14. Toja, 10. Dayro Moreno, 20. Lovin - 21. Ochirosii, 28. Stancu

Farul: 1. G. Curca - 77. Matel, 6. Pahor, 4 Rastovac, 5. Vukomanovici - 7 Bacila, 23. Fl. Patrascu, 20. Rusmir, 18. C. Voiculet - 13. Chico, 14. E. Nanu