Porto a devenit favorita la calificarea in semifinalele Ligii Campionilor dupa 2-2, acasa la Manchester United. Cristi Sapunaru a terminat meciul in teren, unde si-a dus la bun sfarsit sarcina de a-l pazi pe Cristiano Ronaldo. "De aici incolo va fi foarte greu", a recunoscut Sir Alex Ferguson, constient ca nicio echipa din Anglia nu a castigat pana acum pe Dragao.

In Anglia, acest rezultat a fost considerat un adevarat esec al diavolilor lui Ferguson. "Ronaldo a facut aceleasi greseli ca in meciul cu Villa, a pierdut multe mingi si nu s-a mai fortat sa le recupereze", l-au criticat jurnalistii englezi pe Balonul de Aur.

Sir Alex Ferguson e convins ca United se califica la Porto acasa

"A devenit o treaba destul de grea calificarea in semifinale, recunosc", a oftat antrenorul Diavolilor la finalul meciului de pe Old Trafford, potrivit site-ului uefa.com. "La 2-1 trebuia sa inchidem meciul, numai noi suntem singurii vinovati pentru acest rezultat. Ultimul gol al lui Porto a aratat cat de fragili suntem in aparare in acest moment. Am riscat un pic cand am jucat sambata impotriva lui Aston Villa. Jucatorii au fost obositi.

Nu sunt surprins de Porto, ei asa au jucat fiecare meci in deplasare. Parca am revazut meciul lor cu Atletico Madrid. Atunci au avut in atac o tripleta castigatoare, la fel si in acest meci cu noi. Golul lui Tevez a fost unul tipic, el fiind foarte bun in fata portii, iar devierea lui Rooney a fost extraordinara. Am fost dominati la inceput, am fost nervosi si ne-a luat o jumatate de ora sa intram in meci. In repriza secunda s-a jucat foarte deschis. Porto ne-a amenintat tot timpul, mai ales prin contraatacurile in superioritate numerica. Concluzia este ca trebuie sa castigam la Porto. Nicio echipa englezeasca nu a facut-o, dar United are un lot destul de bun si cred ca poate iesi cu bine din sferturi".

Edwin van der Saar: "Trebuie sa ne revenim si sa fim mai concentrati in aparare. Am facut acest lucru cu succes pana acum si trebuie sa revenim la aceasta forma"

Vidic: "Au aratat un joc de calitate, nu degeaba au ajuns in sferturi. Avem o misiune grea de rezolvat in Portugalia. Sper sa revina jucatorii accidentati si sa ne antrenam cat mai bine pentru a obtine calficarea in semifinale".

Jesualdo Ferreira, un antrenor fericit

"As vrea sa-mi felicit jucatorii pentru ce au realizat impotriva lui United", a spus antrenorul lui Cristi Sapunaru. "Nu am uitat cu cine aveam de-a face si am incercat sa punem probleme tot meciul si ne-a iesit! E un rezultat bun in ceea ce priveste returul de pe Dragao, dar calificarea nu e jucata. Nu a fost usor sa ajungem in sferturile Ligii Campionilor, dar meritam sa fim aici. Niciodata nu am nominalizati vinovatii pentru un esec: pierdem ca o echipa si inscriem goluri tot ca o echipa. Normal, incercam sa explicam jucatorilor care au gresit, dar atat.

Suntem constienti ca meciul-retur vom intalni o cu totul o alta echipa decat cea de astazi. Manchester va veni la Porto sa castige, dar orice s-ar intampla, nimeni nu ne poate lua ce am realizat acum pe Old Trafford".

Mariano, marcatorul golului de 2-2 pentru Porto: "Cu siguranta am capatat mai multa incredere dupa acest meci. Sa plecam acasa cu doua goluri inscrise pe Old Trafford, este o realizare extraordinara pentru noi. Oricum, in retur, tot Manchester United este favorita".