Claudio Lotito, presedintele Lazio Roma, ii critica pe oficialii marilor cluburi de pe Batranul Continent despre care spune ca se comporta cu tinerele talente la fel cum s-ar comporta cu niste vite. Conducatorul romanilor face referire la cazul Federico Macheda, pustiul italian fiind racolat in 2007 de actuala campioana a Europei de la juniorii lazialilor, informeaza Ansa.

"Jucatorii tineri si foarte talentati sunt furati pur si simplu de la echipele mici. Cluburile mari merg la parintii fotbalistilor si le dau bani frumosi si locuri de munca foarte tentante. Majoritatea copiilor provin din familii sarace, fara posibilitati, si e normal sa aleaga in functie de partea materiala. Metodele gigantilor sunt departe de a fi morale! E la fel ca la un targ de vite!", a declarat Lotito despre modul cum a ajuns Federico Macheda de la juniorii lui Lazio direct mare speranta pe Old Trafford.

In varsta de 17 ani, Federico Macheda a marcat la prima sa evolutie in tricoul celor de la Manchester United, reusita italianului fiind cea care a adus victoria celor de la United cu 3-2 in fata lui Aston Villa.