Dinamo castiga clar derbiul cu Rapid, scor 3-0, si demonstreaza ca este principala favorita la titlul de campioana a Romaniei. Reusitele lui Danciulescu (29'), Marius Niculae (57') si Adrian Cristea (89') au dus-o pe Dinamo la patru puncte de urmatoarea clasata, Unirea Urziceni, trupa lui Mircea Rednic fiind pe val. Rapidul nu a putut mai mult in fata tavalugului alb-rosu, giulestenii plecand cu capul plecat din Groapa.

Partida derbi a etapei cu numarul XXII s-a disputat in Stefan cel Mare, acolo unde marile rivale Dinamo si Rapid au bifaut inca o intalnire.

Giulestenii au inceput mai bine partida din Groapa, dar reusita lui Danciulescu din minutul 29 le-a turnat plumb in picioare. Din acest minut, a exista o singura echipa pe gazon, cainii arantandu-si suprematia.

Pana la pauza nu s-a mai marcat, iar debutul celei de-a doua reprize a venit cu cel de-al doilea gol al gazdelor, Marius Niculae inscriind dintr-o aparare giulesteana visatoare (minutul 57').

Golul marcat de Adrian Cristea in minutul 89 a consfiintit superioritatea clara a gazdelor, Dinamo castigand cu scor de neprezentare un derbi impotriva Rapidului.

"Am castigat o partida grea, cele trei puncte sunt importante. Mai avem mult pana departe, speram sa o tinem tot asa. Vrem sa castigam fiecare partida, iar pana la titlu mai este mult. Ne asteapta un meci special la Craiova, cu Universitatea", a precizat Ionut Danciulescu.

"Sunt fericit ca am castigat, dar trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant. Am avut un meci greu cu Rapidul, dar acum ne gandim la partida cu Craiova. Lui Torje i-am dat jar de a jucat asa de bine. Baietii mei merita 10 plus pentru jocul prestat in aceast derbi", a declarat Mircea Rednic.

"Diferenta mare de joc intre cele doua echipe, Rapidul nu a avut viteza in joc. Am vazut doua echipe bune, dar gazdele au fost superioare", a precizat Dumitru Dragomir.

"Aceasta victorie este un pas mare catre castigarea campionatului. Am fost mai buni decat Rapidul, dar lupta este inca deschisa. Speram sa-i facem un cadou frumos lui Mircea Rednic la Craiova. Vrem sa castigam tot pana la finalul campionatului, ca sa moara dusmanii de ciuda", a fost de parere Gabi Tamas.

"Sunt foarte fericit, meciurile acestea ne plac. Avem un meci greu la Criova si trebuie sa fim concentrati. Ne vom bucura numai in momentul in care vom fi campioni matematic. Am aratat ca noi suntem echipa momentului si nu Rapid", a precizat Cristi Borcea.

Dinamo: Lobont - Blay, Tamas, Moti, Bruno Simao - Torje, N' Doye, Papa Malik, Ad. Cristea - M. Niculae, Danciulescu.

Rezerve: Dolha, Izvoranu, Zicu, Bostina, Mitea, L. Goian, Niculescu

Rapid: Andrade - Maftei, Fernandes, J.P. Andrade, Mardare - Grigorie, Lazar, Cesinha, Bozovici - Spadacio, Djalovic.

Rezerve: Marinescu, Perja, Herea, J.P. Pinto, Grigore, E. Dica, Pitbull.