Esecurile din preliminariile Mondialului din 2010 au facut prima victima. Sven-Goran Eriksson a fost dat afara de la conducerea echipei Mexicului dupa ce a pierdut miercuri meciul din preliminariile Cupei Mondiale in fata selectionatei Hondurasului, scor 1-3. Mexicul a castigat un singur meci din ultimele sapte disputate, iar suedezul a fost considerat veriga slaba.

"Nu ne putem asuma riscuri in ceea ce priveste calificarea la Cupa Mondiala si nu ne putem baza doar pe meciurile de pe Estadio Azteca. Ne-am intalnit cu Eriksson si i-am spus ca intelegerea cu echipa nationala se incheie aici", a declarat Justino Compean, presedintele Federatiei Mexicane de Fotbal, potrivit BBC.

Agentul sau, Athole Still crede ca suedezul s-ar putea indrepta acum catre Premier League. "Cred ca vor fi foarte multe oferte pentru el acum. I-ar face mare placere sa lucreze din nou in Anglia. Da, cred ca prima sa alegere ar fi un club din Premier League", a declarat managerul Stiil pentru BBC Radio 5.

In perioada 2001-2006 Eriksson a antrenat nationala Angliei. In 2007 a preluat pe Manchester City, iar in iunie 2008 l-a inlocuit pe Hugo Sanchez la carma nationalei Mexicului.