Romania poate sa invinga tot de acum inainte. Nu ar fi o minune", a spus capitanul echipei nationale, Adi Mutu, care i-a luat apararea selectionerului Piturca in fata celor care il vor demis de la nationala. De altfel, toti jucatorii l-au sustinut pe Piturca. "Daca pleaca Piturca, ce? E cel mai potrivit pentru nationala", a spus Cosmin Contra.

Adrian Mutu, optimist pana la capat: "Presiunea e destul de mare si noi realizam acest lucru. Suntem pregatiti sa invingem Austria. Cred ca o sa joc cu Austria, am ceva probleme mai vechi, dar cred ca va fi bine. Ma voi opera la finalul acestui sezon, trebuie.

Voi juca pentru Piturca, pentru Romania si pentru tricoul pe care il imbracam. Daca invingem, se vor mai linisti putin lucrurile. Imi doresc ca Piturca sa termine aceasta campanie de calificare pentru ca asa este normal. Dupa aceea, este treaba dumnealui si a celor de la Federatie ce vor hotari.

Am incercat sa fiu optimist dupa meciul cu Serbia. Cred ca ar trebui sa fim optimisti pana nu mai avem matematic nicio sansa la calificare. Nu ar fi o minune daca am bate in toate meciurile care ne-au mai ramas. Suntem totusi echipa Romaniei, care a invins pe terenuri grele. Daca nu ne calificam la acest Mondial, il voi astepta pe urmatorul", a spus Mutu, care pana acum nu a jucat la niciun Campionat Mondial.

Cosmin Contra: "Cu Austria ne jucam ultimele sanse de calificare. Cei care au spus ca Piturca trebuie sa plece, nu au dreptate. Piturca e antrenorul potrivit pentru nationala. Vom juca pentru suporterii Romaniei, sa ne mai spalam putin pacatele. Am fost foarte dezamagiti dupa Serbia".

Max Nicu e mandru ca este in lotul national, chiar daca nu joaca: "Sunt mandru sa fiu la echipa nationala. Eu tot timpul am acceptat ce a hotarat antrenorul, asa am facut oriunde am jucat. M-am obisnuit putin, dar e greu si sper ca data viitoare sa fie mai bine".

Dorin Goian: "In campania trecuta si la EURO am avut o perioada foarte buna, acum nu mai e chiar asa. Nu avem ce sa facem, trebuie sa mergem mai departe. Pentru multi dintre noi poate era ultima sansa de a mai ajunge la un Campionat Mondial".