Romanii au intarziat la primul antrenament oficial de la Klagenfurt, programat la ora 12, si au inceput pregatirea cu o ora mai tarziu. Paradoxal, atmosfera de la antrenament a fost una extrem de relaxata, Piturca si Mutu&co au fost tot un zambet.

Autocarul in care se aflau jucatorii nationalei Romaniei a ajuns la stadion cu o jumatate de ora intarziere fata de ora la care a fost programat antrenamentul oficial al romanilor, si anume ora 12. Imediat dupa sosirea primului autocar, au venit si Mircea Sandu, Ionut Lupescu si alti oficiali ai FRF. Doar 30 de minute au avut voie jurnalistii sa asiste la antrenamentul oficial al tricolorilor de la Klagenfurt, apoi nimeni nu s-a mai putut apropia de lotul national.

Antrenamentul propriu-zis a inceput la ora 13:00. Tricolorii s-au impartit in trei grupuri si au inceput sa joace obisnuita miuta in cerc.

Lupescu, Rat, Marica, Codrea, Contra si Marius Niculae l-au bagat pe Mutu la mijloc pe post de magarus. Lupescu si ceilalti au reusit 21 de pase consecutive fara ca jucatorul Fiorentinei sa atinga mingea. Drept pedeapsa, Mutu a trebuit sa se puna pe facut flotari, apoi a iesit enervat din joc si a preferat sa se antreneze singur cu preparatorul fizic. Se vede cu ochiul liber ca Mutu are probleme medicale. De altfel, Piturca si Mircea Sandu au stat ceva timp de vorba cu internationalul roman.

In a doua grupa de pregatire au dominat stelistii: Banel Nicolita, Ovidiu Petre, Dorin Goian, Mirel Radoi, Mihaita Nesu si Dorel Stoica.

Grupa trei l-a avut in prim-plan pe Max Nicu: Gigel Bucur, Max Nicu, Bourceanu, Sapunaru, Tanase, Tamas si Cocis.

Selectionerul a incercat sa aseze in teren un prim 11 pentru meciul cu Austria. Echipa conturata de Piturca are cateva schimbari fata de meciul de la Constanta, aparitia lui Max Nicu si a lui Goian fiind principalele mutari.

Echipa probabila: portar - Lobont, fundas stanga - Rat, centru - Goian cu Tamas, fundas dreapta Contra, mijlocas la inchidere - Radoi, mijlocas stanga - Codrea (Tanase), mijlocas dreapta - Cocis, atacanti - Mutu, Max Nicu, Marica.